ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Încep lucrările pentru închiderea gropii de gunoi din Ocna Mureș

Încep lucrările pentru închiderea gropii de gunoi din Ocna Mureș

Publicat în 03.12.2014 la ora 13:46

groapa-gunoiDupă un traseu sinuos şi îndelungi dispute în comunitate, groapa de gunoi din Ocna Mureş va dispărea definitiv.  Astăzi, 2 decembrie 2014, a avut loc şedinţa de deschidere a contractului de lucrări încheiat între CJ Alba, în calitate de beneficiar, şi firma câştigătoare a licitaţiei, pentru realizarea obiectivului „Închiderea depozitului neconform de deşeuri Ocna Mureş”. De miercuri, amplasamentul a fost predat către antreprenor, iar groapa urmează să fie ecologizată.

 ”Va exista pe perioada lucrării disconfortul creat de utilajele care vor fi folosite, dar în momentul în care groapa de gunoi va dispărea definitiv, toată zona revine la normal, având toate premisele desfăşurării vieţii cotidiene cu o calitate a mediului corespunzătoare”, transmit reprezentanţii primăriei.

În 2011, pe 20 decembrie se semna de către CJ Alba proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba”. Proiectul, cu valoare totală de 262.013.275 lei, din care valoare nerambursabilă de 184. 547.317 lei, cuprinde, printre alte obiective, şi închiderea şi ecologizarea gropii de gunoi din Ocna Mureş. Aceasta a fost închisă oficial în 16 iulie 2013.

“Închiderea şi ecologizarea gropii de gunoi din Ocna Mureş, ca o componentă a proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba”, a avut un traseu destul de sinuos, având în vedere etapele care au trebuit parcurse. Licitaţia pentru executarea lucrărilor a avut foarte mulţi participanţi şi evident că în aceste condiţii contestaţiile au avut un rol important şi nedorit în întârzierea începerii acestora”, transmit reprezentanţii primăriei.

În data de 2 decembrie 2014, a avut loc şedinţa de deschidere a contractului de lucrări nr. 19020/1929/18.11.2014 încheiat între CJ Alba în calitate de beneficiar şi asocierea SC Hidroconstrucţia SA – SC Secvision Business Solutions SRL – SC Engineering 2B SRL în calitate de antreprenor, în scopul realizării obiectivului de investiţie „Închiderea depozitului neconform de deşeuri Ocna Mureş”. Având în vedere cele prezentate mai sus, s-a decis ca în data de 3 decembrie 2014, ora 13.00, să aibă loc predarea amplasamentului către antreprenor.

Acesta este ultimul pas în ceea ce priveşte închiderea şi ecologizarea gropii de gunoi din Ocna Mureş.

“Generatoare în trecutul nu foarte îndepărtat de probleme şi dispute în comunitate, acest obiectiv intră astăzi în etapa finală a realizării sale efective, iar beneficiile acţiunii sunt evidente. În primul rând dispare un focar de poluare a oraşului, mirosurile emanate în special vara, precum şi fumul generat de incendiile mai mult sau mai puţin spontane care aveau loc în perimetrul respectiv fiind încă în memoria locuitorilor. De asemenea, închiderea gropii de gunoi a oraşului Ocna Mureş are un efect pozitiv şi asupra mediului, ducând la refacerea florei şi faunei spontane, specifice zonei, acesta fiind şi unul din obiectivele declarate ale proiectului”, mai transmit reprezentanţii primăriei.

Acest articol a fost citit de 227 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *