ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Încă un pas făcut de autorități în vederea deschiderii Centrului de sănătate de la Ocna Mureș

Încă un pas făcut de autorități în vederea deschiderii Centrului de sănătate de la Ocna Mureș

Publicat în 25.08.2015 la ora 14:28

spital-ocna-mures-nouConsilierii județeni urmează să aprobe, în ședința de joi de 27 august 2015, un proiect de hotărâre privind declararea apartenenţei spaţiilor clădirii situate în oraşul Ocna Mureş, str. Axente Sever, Nr. 43A la domeniul public al judeţului Alba şi constituirea dreptului de administrare în favoarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, în vederea amenajării unui centru multifuncţional de sănătate.

Centrul de sănătate ar urma să asigure asistență medicală de specialitate locuitorilor din orașul Ocna Mureș și din localitătile limitrofe. Asigurații din aceste zone sunt nevoiți, în prezent, să parcurgă distante foarte mari  pentru a beneficia de servicii medicale de specialitate. Odată cu desființarea Spitalului Orășănesc Ocna Mureș, in anul 2011, oamenii puteau apela la spitale aflate la distante foarte mari;  municipiul  Aiud se afla la o distanta de aproximativ 22 de km, iar  municipiul Alba Iulia, este aflat la o distanta de 50 de km

Potrivit documentului, “se declară apartenenţa la domeniul public al judeţului Alba al spaţiilor aferente etajului I al clădirii situate în oraşul Ocna Mureş, str. Axente Sever, Nr. 43A, ca urmare a trecerii din domeniul public al oraşului Ocna Mureş şi din administrarea Consiliului Local al oraşului Ocna Mureş, în domeniul public al judeţului Alba şi în administrarea Consiliului Judeţean Alba, în vederea amenajării unui centru multifuncţional de sănătate.

Se aprobă constituirea dreptului de administrare asupra spaţiilor identificate la art. 1, în favoarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Predarea-preluarea spaţiilor menţionate la art. 1, se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 30 de zile de la data adoptării prezentei hotărâri.”

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 432 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.