ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Încă 3000 de lei pentru ridicarea maidanezilor din Ocna Mureş

Încă 3000 de lei pentru ridicarea maidanezilor din Ocna Mureş

Publicat în 26.08.2014 la ora 13:00

primaria-ocna-mures-nouAleşii locali din Ocna Mureş au aprobat încheierea unui act adiţional la Protocolul de colaborare/prestări servicii de ecarisaj prelungit în luna februarie a acestui an cu Asociaţia Centrul de Ecarisaj Turda, pentru “suplimentarea, cu suma de 3.000 de lei a valorii prestaţiilor şi executarea de prestaţii noi în limita acestei sume, fără modificarea termenului convenţiei.” Mai exact, se pare că Ocna Mureş s-a umplut iar de maidanezi care trebuie evacuaţi de urgenţă.

De la începutul anului 2013, Asociaţia Centrul de Ecarisaj Turda se ocupă de identificarea câinilor fără stăpân pe spaţiile publice din Ocna Mureş, capturarea, transportul şi predarea la padocul din Turda, acordarea de consultaţii medicale de specialitate pentru trierea animalelor şi administrarea tratamentelor necesare (vaccinare, deparazitare, sterilizare) şi marcarea prin crotaliere, cipare, tatuare sau zgardă cu însemnele centrului. Câinii predaţi ca revendicaţi sau adoptaţi vor fi monitorizaţi pe o perioadă de trei luni. Animalele foarte bolnave, bătrâne sau agresive vor fi eutanasiate, la recomandarea medicului veterinar.
Pentru serviciile prestate în cazul fiecărui animal, Asociaţia primeşte 215 lei cu TVA, care include: identificarea şi capturarea – 30 de lei, transportul – 10 lei, preluarea înregistrarea, consultul medical şi trierea – 20 lei, sterilizarea – 50 lei, vaccinul polivalent – 30 lei, vaccinul antirabic – 10 lei, deparazitarea internă – 0 lei, deparazitarea externă – 10 lei şi carnetul de sănătate – 5 lei. Cazarea la centrul de ecarisaj de la Turda costă 4 lei pe zi pentru maximum 10 zile.
Dacă în termen de 10 zile aceştia nu sunt revendicaţi, câinii vor fi “reteritorializaţi” sau predaţi adăposturilor sau asociaţiilor private. Generosul “câini reteritorializaţi” înseamnă că potăile ocnamureşene, deparazitate şi crotaliate, vor umple spaţiul altor oraşe.

N. I. T.

Acest articol a fost citit de 284 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.