ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Știri din zonă » Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a binecuvântat Așezământul social pentru persoanele vârstnice de la Unirea

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a binecuvântat Așezământul social pentru persoanele vârstnice de la Unirea

Publicat în 12.07.2018 la ora 19:20

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a oficiat astăzi, 12 iulie 2018, slujba de binecuvântare a Așezământului social „Acoperământul Maicii Domnului” din comuna Unirea, fiind înconjurat de un sobor de preoţi. Așezământul social a fost deschis în luna februarie a acestui an și oferă îngrijire pentru 17 persoane vârstnice.

În cuvântul său, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a vorbit despre importanţa asistenţei sociale pentru persoanele în nevoie: „Dacă Bunul Dumnezeu ne-a arătat dragostea Sa imensă prin lucrarea de mântuire, noi trebuie să imităm iubirea divină în relaţiile cu semenii noştri. În Epistola către Diognet citim: «Pentru că ai fost iubit, să devii un imitator al bunătăţii Sale». Astăzi am inaugurat Aşezământul social „Acoperământul Maicii Domnului”, din comuna Unirea, în care persoane vârstnice beneficiază de îngrijire şi asistenţă socială. Iubind şi slujind o astfel de categorie umană, noi ne desăvârşim, drept pentru care Sfântul Apostol Pavel îndeamnă: «Îmbrăcaţi-vă întru iubire, care este legătura desăvârşirii» (Col. 3, 14)”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu. Înaltpreasfinţia Sa le-a oferit vârstnicilor ocrotiţi în centrul social daruri şi iconiţe şi le-a pus la suflet un cuvânt de binecuvântare şi mângâiere.

Așezământul social pentru persoane vârstnice de la Unirea oferă beneficiarilor nu doar găzduire și hrană ci și servicii medicale permanente și consiliere duhovnicească, aceștia fiind implicați și în activități recreative.

„Știm că singurătatea e apăsătoare. Și  când la ea se mai adaugă și lipsuri de tot felul pe care le cunoaștem și le trăim, nu fac decât să sporească suferința. Cu toate acestea, vârstnicii nu sunt doborâți sufletește chiar dacă au ajuns în sânul neputinței. Aici găsesc speranță, alinare, slujire și iubire, în casa de dincolo de casă, așa cum dorim să fie așezământul nostru. Prin inima, mintea și mâinile noastre, a personalului calificat care își desfășoară activitatea în așezământul de la Unirea, lucrează de fapt Hristos. Ne folosește pe noi ca să le răspundă lor la toate nevoile, rugăciunile și așteptările pe care le au” a spus părintele coordonator Cosmin Gherasim.

Așezâmântul social „Acoperământul Maicii Domnului” din Unirea reprezintă o investiție a Primăriei și Consiliului Local Unirea, cu drept de administrare și folosire de către Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Unirea.

  Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Acest articol a fost citit de 302 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.