ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » În zona Bazei de Tratament și Agrement din Ocna Mureș se va construi cel mai modern și mai scump complex sportiv din județul Alba

În zona Bazei de Tratament și Agrement din Ocna Mureș se va construi cel mai modern și mai scump complex sportiv din județul Alba

Publicat în 28.10.2019 la ora 9:05

Investiția estimată la peste 4,5 milioane de euro presupune terenuri de sport, piste de biciclete și alergare, spații verzi

Un complex sportiv în valoare de 21,8 milioane de lei fără TVA, probabil cel mai mare și modern din județul Alba, va fi construit la Ocna Mureș, în zona Bazei de Tratament și Agrement ce se află în plină construcție. Vor fi amenajate mai multe terenuri de sport, vor fi amplasate echipamente sportive, vor fi amenajate spații verzi și se are în vedere, de asemenea, construirea unei clădiri administrative.

Se dorește astfel extinderea serviciilor de bază destinate populației prin crearea de facilități de agrement și sport. Aceste facilități pot crește gradul de incluziune socială și sunt de natură să contribuie la reducerea tendinței de migrație și depopulare care caracterizează orașele mici, susține administrația ocnamureșană în memoriul de prezentare depus la Agenția pentru Protecția Mediului Alba în vederea obținerii acordului de mediu pentru proiectul ”Amenajare complex sportiv în zona Bazei de tratament și agrement”. Valoarea totală a investiției este de 21.868.632 de lei fără TVA, adică peste 4,5 milioane de euro.

Termenul de executare al lucrărilor este de 2 ani de la semnarea contractului și predarea amplasamentului. Potrivit proiectului, complexul va fi prevăzut cu terenuri de baschet, fotbal, volei, badminton, beachvolei, două zone de fitness dintre care una pentru seniori, pistă de alergare, pistă pentru biciclete, o zonă cu mese pentru șah, spații verzi, alei.

În prezent lucrările de construcție la complexul balnear de 6.500 de metri pătrați sunt în plină desfășurare, acestea urmând a fi finalizate peste doi ani. Construite în anul 1897, Băile Sărate au cunoscut o evoluţie spectaculoasă, Ocna Mureş devenind în perioada interbelică a doua staţiune balneo-climaterică din întreaga ţară, renumită pentru tratamentele din sfera afecţiunilor reumatismale, neurologice sau ginecologice.

Pentru a pune în valoare potenţialul terapeutic şi turistic deosebit al zonei şi pentru a readuce localitatea în topul staţiunilor balneo-climaterice din România, Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Primăria Ocna Mureş, investește circa 6 milioane de euro în realizarea unui complex turistic ce va cuprinde o bază de agrement, sală de fitness, restaurant, welness, săli pentru tratamente, precum şi spaţii pentru activităţi sportive.

Termenul de finalizare al lucrărilor este 2021 când stațiunea Ocna Mureș ar putea reveni în topul turismului balenar din România.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 940 ori

Un Comentariu la În zona Bazei de Tratament și Agrement din Ocna Mureș se va construi cel mai modern și mai scump complex sportiv din județul Alba

  1. Vancea ninel Răspunde

    28.10.2019 la 9:22

    Felicitări d-lui primar! Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.