ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Fostul Spital din Ocna Mureș se va redeschide sub forma unui Centru de Sănătate Multifuncțional

Fostul Spital din Ocna Mureș se va redeschide sub forma unui Centru de Sănătate Multifuncțional

Publicat în 21.01.2014 la ora 12:01

spitalul orasenesc ocna muresMinisterul Sănătății a comunicat în cursul după-amiezii de ieri Consiliului Județean Alba avizul său pozitiv pentru deschiderea unui Centru de Sănătate Multifuncțional la Ocna Mureș, ca unitate aflată în subordinea Spitalului Județean Alba.

Potrivit Consiliului Județean Alba, avizul vine ca răspuns la demersurile repetate pe care administrația județeană și Primăria din Ocna Mureș le-au făcut pentru redeschiderea spitalului din Ocna Mureș.

Centrul Multifuncțional de Sănătate Ocna Mureș va funcționa în subordinea Spitalului Județean Alba și va deservi trei specialități medicale: medicină internă, pediatrie și obstretică-ginecologie. Centru de Sănătate va avea cabinete de consultație pentru aceste specialități medicale, săli de tratamente, un punct de recoltare a probelor biologice, precum și 20 de paturi pentru spitalizarea în regim de zi.

„Mă bucur că, în sfârșit, acest demers este rezolvat favorabil după atâtea intervenții și solicitări.

Împreună cu primarul Silviu Vințeler am propus, încă din anul 2011, chiar dacă atunci el nu era încă primar, redeschiderea spitalului sub forma unei unități aflate în subordinea Spitalului Județean Alba. Iată că acum acest demers a fost aprobat și pacienții din Ocna Mureș pot să beneficieze iarăși de asistență medicală la ei în oraș și să nu mai fie plimbați la Aiud sau la Alba Iulia când au o problemă de sănătate. – a declarat Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Având în vedere toate procedurile legale necesare, se preconizează că Centrul de Sănătate Multifuncțional  Ocna Mureș va deveni operațional și va  putea deservi pacienții începând din vara acestui an.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 347 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.