ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Fostul administrator al Băilor Sărate din Ocna Mureș, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru corupție

Fostul administrator al Băilor Sărate din Ocna Mureș, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru corupție

Publicat în 27.05.2014 la ora 17:36

ciocan-judecatorMagistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia au pronunțat, astăzi, sentința în dosarul în care Vasile Vasilca, fostul administrator al SC Băile Sărate Ocna Mureş SA a fost judecat pentru corupție. Acesta a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe o perioadă de 5 ani – o pedeapsă mult mai mică decât cea inițială – 10 ani de închisoare cu executare, pronunțată de Judecătoria Aiud, iar asta deoarece a beneficiat de intrarea în vigoare a Noului Cod Penal.

În ceea ce priveşte latura civilă, administratorul S.C. Băile Sărate Ocna Mureş S.A. a fost obligat de instanţă să plătească despăgubiri de 59.401 euro şi cheltuieli judiciare în cuantum de 10.960 de lei. De asemenea, s-au menţinut măsurile asiguratorii asupra unui imobil aflat în proprietatea societăţii al cărei administrator este inculpatul, în valoare de 451.000 lei.

Reamintim că procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Alba al DNA au dispus, în luna aprilie 2008, trimiterea în judecată a inculpatului Vasilca Vasile pentru infracţiunea de folosire sau prezentare de documente sau declaraţii inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, pentru infracţiunea de schimbare fără respectarea prevederilor legale a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave şi pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit rechizitoriului, în calitate de administrator la SC Băile Sărate Ocna Mureş SA Vasilca a devenit responsabil al Proiectului „Hotel Europa***, creşterea calităţii serviciilor turistice în vederea valorificării potenţialului turistic remarcabil în Regiunea Centru, zona industrial extractivă a Munţilor Apuseni”. Scopul proiectului era oferirea unui pachet de servicii turistice de calitate în zona respectivă, cu potenţial turistic foarte mare, dar insuficient exploatat.

Cu prilejul obţinerii avansului cât şi cu ocazia acordării plăţilor intermediare şi finale, Vasilca a prezentat documente false, inexacte şi incomplete obţinând pe nedrept suma de 84.961,5 euro. Mai mult, a schimbat destinaţia unei părţi din această sumă, utilizând 10.530 euro în alte scopuri decât cele prevăzute în proiect. De asemenea, Vasilca Vasile a prezentat în mod fals suma de 59.401,56 euro drept contribuţie proprie la realizarea proiectului.

Acest articol a fost citit de 319 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.