ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Economie » Firmele din Ocna Mureş, rău platnice la bugetul local

Firmele din Ocna Mureş, rău platnice la bugetul local

Publicat în 28.05.2013 la ora 19:40

colecta baniPersoanele fizice au fost cei mai buni contribuabili la bugetul local al Primăriei Ocna Mureş şi în 2012, potrivit unui bilanţ de încasări realizat de administraţia locală. Din cele peste 533 de milioane de lei pe care Primăria Ocna Mureş trebuia să le colecteze de la cetăţeni, ca impozit pe clădiri, a fost colectată 97% din sumă, 517,430 milioane de lei. Din impozitul şi taxa pe clădiri datorate de persoanele juridice (firme) s-a colectat doar 49% din sumă.  La fel stă situaţia şi în cazul impozitelor pe terenuri datorate de contribuabilii din Ocna Mureş. Dacă cetăţenii simpli şi-au achitat datoriile către stat în proporţie de 100%, firmele şi-au plătit doar 48% din taxe şi impozite.
În schimb, taxele judiciare de timbru şi alte taxe de timbru au adus în visteria Primăriei Ocna Mureş aproape dublul sumei prognozate a fi încasate în 2012: s-a estimat un venit de 20 de milioane de lei şi s-au încasat circa 38 de milioane de lei, cu 88% în plus faţă de prognoză.
Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor şi a firmelor care datorează încă bani la bugetul local, consilierii locali din Ocna Mureş au decis ca până în 31 mai 2013 restanţierilor să nu li se aplice penalităţile de întârziere.

Acest articol a fost citit de 797 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.