ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Filiala de Cruce Roşie Alba reprezentată la Etapa Naţională a Concursului “Sanitarii Pricepuţi” de echipajul Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga” din Ocna Mureş

Filiala de Cruce Roşie Alba reprezentată la Etapa Naţională a Concursului “Sanitarii Pricepuţi” de echipajul Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga” din Ocna Mureş

Publicat în 06.08.2015 la ora 17:06

sanitarii-priceputi-ocna-muresÎntre 24 și 29 iulie 2015, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a organizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sanătăţii şi Ministerul Administraţiei şi Internelor (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă), Etapa Naţională a Concursului pentru Sanatate si Prim Ajutor “Sanitarii Pricepuţi”.

Competiţia s-a desfaşurat în Complexul de Agrement „Poiana Pinului” din judeţul Buzău.

La concurs au participat 220 elevi din clasele V-VIII, membri ai 44 de echipaje câştigătoare ale fazei judeţene a competiţiei, organizate de filialele SNCRR.

Filiala de Cruce Roşie Alba a fost reprezentată de echipajul Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureş, câstigător al locului 1 de la Faza Judeţeană din 13 iunie 2015.

”Copiii, care cu cinste ne-au reprezentat, sunt: Benţea Anda Mădălina, Chirilă Ana-Maria, Hopârtean Mihaela Lidia, Neamţ Roxana şi Stoica Adelina Florina, elevi in clasa a VII-a A la şcoala mai sus menţionată. Aceştia, însoţiţi de dl. prof. Baciu Ioan, au ocupat locul 13, cu un punctaj de 67,2 din totalul de 70 de puncte”, a precizat Adrian Ionel Dușa, directorul Filialei de Cruce Roșie Alba.

Juriul de concurs a fost format din dl. dr. Mihail Voicescu şi dna dr. Sorina Botescu, reprezentanţi ai Sediului Central al SNCRR, dna cpt. dr. Monica Dragomir, reprezentant IGSU, dna prof. Dorina Simion, reprezentant al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi dna Mihaela Necula, psiholog, reprezentant al Ministerului Sănătăţii.

Toate echipajele au primit diploma de participare şi obiecte promoţionale CRR.

Pe parcursul taberei au fost organizate cu sprijinul voluntarilor: atelier de resuscitare în care li s-a acordat echipajelor posibilitatea să exerseze pe manechinele adult, junior şi bebeluş; atelier de educaţie umanitară; atelier de educaţie pentru sănătate în care s-a pilotat jocul „Healthy-o-poly”, joc dezvoltat de un grup de voluntari SNCRR şi premiat de Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie; sesiuni de înviorare în fiecare dimineaţă, foc de tabără şi activităţi recreative (dans, sport etc).

”Filiala de Cruce Roşie Alba aduce călduroase mulţumiri elevilor pentru iniţiativa de a participa la această competiţie de succes, pentru perseverenţa de a fi mai buni şi mai pregătiţi în acordarea primului ajutor si profesorului îndrumător, doamna Istina Badu, care cu stăruinţă şi dedicare a îndrumat elevii pentru a fi cei mai pricepuţi sanitari din Judeţul Alba. De asemenea, aprecierea noastră se îndreaptă si către Consiliul Judetean Alba a cărui susținere a făcut posibilă pentru premierea echipajelor prezente la fazele superioare”, a mai spus directorul Adrian Ionel Dușa.

Acest articol a fost citit de 178 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.