ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Festivalul ”Cântec şi joc strămoşesc” – prima ediţie, la Ocna Mureş

Festivalul ”Cântec şi joc strămoşesc” – prima ediţie, la Ocna Mureş

Publicat în 20.02.2017 la ora 10:00

Asociaţia Culturală Tradiţii Ocnamureșene în parteneriat cu Casa de Cultură „Ion Sîngereanu” din Ocna Mureş, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Ocna Mureş, organizează Festivalul Concurs interjudeţean de cântece şi dansuri populare ”CÂNTEC ŞI JOC STRĂMOŞESC” – ediţia I – 25 februarie 2017.

”Va fi un festival cu caracter competitiv, în care încurajăm schimbul cultural, învăţarea din propria evoluţie artistică, dar şi din experienţa celorlalţi participanți, descoperirea, promovarea şi susţinerea tinerelor talente din domeniile cântecului şi dansului popular, apropierea cu respect şi demnitate de valorile cultural-tradiţionale româneşti”, transmit organizatorii.
Concursul este deschis interpreţilor şi dansatorilor amatori din întreaga ţară şi se desfăşoară pe două secţiuni: solişti vocali şi ansambluri de dansuri populare româneşti. Nu se primesc în concurs artişti consacraţi sau profesionişti. Participanţii se vor prezenta în concurs cu melodii, dansuri şi costume populare specifice zonei din care provin. Festivalul are un număr limitat de participanţi şi este structurat pe secţiuni şi categorii de vârstă, iar în funcţie de numărul participanţilor pe grupe, organizatorii le pot reconfigura. Secţiunea de folclor, interpretare va cuprinde: 1. Interpreţi (solişti vocali) cu vârsta de 6-9 ani, 2. Interpreţi (solişti vocali) cu vârsta de 10-13 ani, 3. Interpreţi (solişti vocali) cu vârsta de 14-18 ani, 4. Interpreţi (solişti vocali) cu vârsta de 18+. Secţiunea de dansuri populare se va desfășura pe următoarele secțiuni de vârstă: între 6-10 ani, între 11-15 ani, peste 16 ani. Concurenţii îşi vor anunţa participarea până în data de 22 februarie 2016.

Nicoleta IDITA – TOMUŢA

Acest articol a fost citit de 76 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.