ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Examenul de BACALAUREAT 2014, picat de Guvern | ocnamuresinfo.ro

Examenul de BACALAUREAT 2014, picat de Guvern | ocnamuresinfo.ro

Publicat în 07.06.2014 la ora 11:32

Sindicaliștii spun că examenul de BACALAUREAT din 2014 este în pericol din cauză că profesorii refuză să facă parte din comisiile de examen | ocnamuresinfo.ro

Surse din cadrul Inspectoratului Școlar al Județului Alba spun că în Alba nu sunt probleme, iar profesorii vin să supravegheze chiar dacă sunt liceul teoretic ocna muresbani foarte puțini. În județ s-au înscris la BACALAUREAT 2014 aproape 3.000 de absolvenți, dintre care peste 400 sunt din seriile anterioare. La proba scrisă la limba și literatura română sunt așteptați aproape 2.500. La proba la alegere a profilului și a specializării cei mai mulți au ales biologia (peste 1.100), în vreme ce la economie sunt înscriși doar 2 elevi.

Citește și: Modele de subiecte şi bareme bacalaureat. Calendarul simulărilor şi al examenelor la română, matematică, istorie, biologie, chimie, filosofie, fizică, geografie, informatică, psihologie, logică

„Un profesor primeşte 19 lei/zi pentru asistenţă şi trei lei pentru o lucrare corectată la acest examen de bacalaureat. Cum să nu se se simtă umiliţi? Cum să fie ei motivaţi cu această sumă? Cum să dorească ei să facă parte dintr-o comisie de bacalaureat, mai ales acum când se pune o presiune imensă pe ei, având în vedere scandalurile din anii trecuţi, care au aruncat o pată de noroi asupra întregului învăţământ din România?”, spune Simion Hancescu, preşedintele Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Reprezentanţii sindicatelor arată că tot mai mulţi dascăli nu vor să participe la bacalaureat pentru că nu sunt bine plătiţi, iar responsabilitatea este foarte mare. De asemenea, profesorii sunt nemulţumiţi de de lipsa fondurilor pentru acordarea integrală a drepturilor salariale obţinute prin sentinţe judecătoreşti.

Profesorii cer  Guvernului să găsească o soluţie pentru suplimentarea sumelor acordate celor care fac parte din comisiile de bacalaureat şi să le plătească integral  drepturilor salariale câştigate prin instanţă, aferente trimestrelor I şi II ale anului 2014.

Acest articol a fost citit de 802 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.