ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Știri din zonă » După scandalul de Școala din Fărău, IȘJ Alba a numit un nou director

După scandalul de Școala din Fărău, IȘJ Alba a numit un nou director

Publicat în 05.01.2013 la ora 22:35

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Alba a decis să numească un nou director la Școala Gimnazială din Fărău, acolo unde părinții au protestat săptămâna trecută, nemulțumiți de schimbarea făcută recent în ceea ce privește conducerea unității de învățământ.

Potrivit inspectorului școlar Iuliana Șarlea, școala va fi condusă de Maier Maria, profesor de istorie care a obținut în acest an nota 9,90 la concursul de Titularizare. Reprezentantul IȘJ Alba a precizat că noul director este titular la mai multe școli însă a decis să rămână în acest an numai la catedra din Fărău și să îndeplinească și funcția de conducere pentru care a promit detașare în interesul învățământului.

Vă reamintim că decizia IȘJ Alba de a-l înlocui pe fostul director din anul școlar 2011-2012 – prof. Ofelia Bordean cu Donică Gatea, profesor de matematică la aceeași școală a fost puternic contestată de păriniții elevilor care frecventează unitatea de învățământ. Aceștia au depus la inspectorat două memorii în care spuneau că o vor înapoi pe fosta directoare, memorii la care nu au primit niciun răspuns astfel că au organizat un protest spontan, în urma căruia profesorul Gatea a demisionat.

Pentru a ”aplana conflictul” și a rezolva situația, o comisie condusă de inspectorul școlar Iuliana Șarlea s-a deplasat vineri dimineața la Fărău, unde a stat de vorbă și cu părinții dar și cu profesorii din școală.

Părinților li s-a explicat că fosta directoare nu mai poate îndeplini funcția de conducere deoarece a fost sancționată pentru organizarea defectuoasă a concursului de Titularizare la Centrul de concurs nr.23 din Fărău (o sesizare făcută la inspectorat la două zile după examen, în care se arăta că unul dintre candidați a copiat). La rândul lor, localnicii din Fărău au arătat că doresc un director care să se ocupe de școală și de elevi și să păstreze și o relație strânsă cu părinții, să țină seama de propunerile și părerile lor, așa cum a făcut-o directoarea Bordea de care au fost foarte mulțumiți.

În ceea ce o privește pe fosta directoare, se pare că cererea sa de a rămâne să predea în școala din Fărău nu a fost acceptată și va trebui să se întoarcă la catedra de la Liceul Teoretic din Ocna Mureș, unde este titular. Aceasta a contestat decizia de sancționare arătând că nu poate fi vinovată pentru o presupusă fraudă sesizată după ce s-a încheiat concursul, că persoana care a făcut sesizarea ar fi trebuit să semnaleze frauda chiar în timpul examenului, pentru a se lua măsurile care se impun, și că va folosi în continuare toate mijloacele legale de a contesta sancțiunea primită.

Acest articol a fost citit de 340 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.