ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Dreptul la informare și libertatea presei – greu de înțeles pentru Primăria Ocna Mureș?

Dreptul la informare și libertatea presei – greu de înțeles pentru Primăria Ocna Mureș?

Publicat în 05.01.2013 la ora 23:59

Colegii de la site-ul ocnamuresanul.ro semnalează dificultăți în demersurile pe care le desfășoară pentru a primi acreditare la Primăria Ocna Mureș. Tot de la ei am aflat că administrația locală a elaborat și un regulament în acest sens, aprobat de Consiliul Local, care, mărturisim, ne-a lăsat ”ca la dentist”.

Nu trebuie decât să precizăm că, potrivit acestui regulament, este obligatoriu să prezinți pe lângă documentele necesare în mod obișnuit în astfel de situații, două poze, un curriculum vitae și o adeverința de salariat eliberată de instituția de presă la care este angajat solicitantul acreditării, ca să ne dăm seama că în Primăria Ocna Mureș ajungi mai greu decât la Parchetul General unde, pentru acreditare, este suficient să trimiti formularul completat și ștampilat, o copie după cartea de identitate și  o copie după legitimația de presă.

Tot potrivit acestui regulament, cel care a îndeplinit toate cerințele (adică este destul de frumos, are suficiente studii și probabil un salariu destul de mic pentru a nu fi invidiat de bugetarii din primărie), poate să se lase de jurnalism pentru că instituția își rezervă dreptul de a ”refuza acreditarea ziariștilor care au adus prejudicii instituției” și ”poate retrage acreditarea ziariștilor care aduc grave prejudicii de imagine instituției”. Deci nu poți scrie decât ”de bine”, altfel ești ”out”!

Se pare că aceasta a fost și greșeala colegilor de la ocnamuresanul.ro, site care, de altfel, este o sursă de informație foarte bună pentru cei ce nu sunt interesați doar de capitolul ”realizări” din administrația locală.

Precizăm că, până în acest moment, nu am avut dificultăți de comunicare cu purtătorul de cuvânt din această instituție însă, dacă vom fi obligați să respectăm acest ”regulament” nu vom face o cerere de acreditare.

Spre surprinderea conducerii, informații despre activitatea din Primărie se pot obține și în alt fel și, probabil, riscăm oricum să fim… ”out” deoarece, dacă avem dovezi că există nereguli, cu siguranță vom deteriora, la un moment dat, ”imaginea” instituției (sau a celor ce o conduc).

Acest articol a fost citit de 270 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.