ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Economie » Downstream deschide la Războieni Cetate unul din cele mai mari depozite de carburanţi din Transilvania

Downstream deschide la Războieni Cetate unul din cele mai mari depozite de carburanţi din Transilvania

Publicat în 25.04.2016 la ora 10:00

depozit-carburant-Ocna-MuresÎn cursul lunii mai, la Războieni Cetate va fi inaugurat unul dintre cele mai mari depozite de carburanți din Transilvania.

Depozitul a fost ridicat de la zero de compania Oscar Downstream, un brand românesc independent care și-a făcut loc pe piața distribuției de carburant din 2001. Oscar Downstream are în portofoliu distribuția de motorină prin utilizarea mai multor canale de distribuție – rețeaua de stații DIESELpoint Access – Oscar Downstream dedicată exclusiv companiilor, stații de incintă DIESELpoint și vrac. Începând cu 2015 portofoliul de produse a fost completat și de benzină.

Investitorul Oscar Downstream a transmis pentru ziarul Unirea că ”depozitul dispune de cele mai moderne sisteme și instalații de monitorizare, alimentare și informare a clienților, toate automatizate. S-a acordat o mare atenție detaliilor tehnice, toate cele 4 depozite Greenfield fiind realizate pe același model, astfel încât să beneficieze de tehnologie nouă, trasee scurte de conducte, procese automatizate, sistem de securitate cu supraveghere 24/24 și senzori de perimetru. Proiectul a fost astfel gândit pentru a crește eficiența activității, pentru a asigura manipularea carburantului cu maximum de precizie, implicând la minim factorul uman în procesele de descărcare, depozitare și alimentare a autocisternelor. Practic, depozitul funcționează autonom de orice interferență externă. În cazul în care sunt probleme cu alimentarea cu energie electrică, generatoarele intră automat în funcțiune. Noutatea pe care o aduc aceste depozite este faptul că, pe lângă motorină, acestea au capacitatea de a stoca și benzină, susținând astfel cu 65% din capacitate aprovizionarea cu motorină și 35% benzină.

Investiția a fost gândită în totalitate pentru a susține activitatea Oscar Downstream și strategia de dezvoltare pe termen mediu și lung. Ne bucură faptul că se va reuși astfel generarea a peste 100 de noi locuri de muncă în zonele de implementare a investițiilor.(n.r. în toate depozitele). Strategia Oscar Downstream din ultimii ani urmărește expansiunea și consolidarea poziției pe piața românească, pentru aceasta finanțând cu 25 milioane de euro proiectele de dezvoltare a infrastructurii proprii, mai exact a capacităților de stocare la nivel național și a flotei proprii de distribuție a produselor petroliere prin mărirea parcului de cisterne auto. Cea mai importantă componentă a investiției a fost modernizarea depozitelor proprii și construirea de la zero a 4 depozite de tip Greenfield pentru a ajunge la o capacitate totală proprie de depozitare de aproximativ 50.000 mc în 2016. Fiecare depozit Greenfield a beneficiat de o investiție de 5 milioane euro, (n.r. inclusiv cel de la Războieni Cetate), din care 2 milioane euro reprezintă costul tehnologiei încorporate”.

Lanțul logistic integrat al companiei este format din rețeaua de 9 depozite Oscar Downstream, cu 4 depozite Greenfield la Șercaia (Brașov), Zădăreni (Arad), Ocna Mureș (Alba) și Roman (Neamț, cu finalizare în 2016) și două depozite proprii la Craiova și Fundulea (București). Rețeaua proprie de stații Oscar Downstream are în prezent 31 de stații și continuă să se extindă în 2016. Flota proprie de autocisterne este 48 în 2016. Numărul de stații de incintă DIESELpoint la nivel național este de 1.500 în 2016.

”În acest moment avem 2 depozite în Transilvania: cel de la Șercaia (Brașov) și cel de la Ocna Mureș (Alba). Ambele reprezintă atât puncte logistice pentru aprovizionarea stațiilor proprii Oscar Downstream cât și a clienților, prin flota proprie de autocisterne Oscar, alături de celelalte depozite din rețeaua Oscar Downstream”, transmit reprezentanții companiei.

Administrația locală din Ocna Mureș, prin primarul Silviu Vințeler, apreciază faptul că acest investitor a ales această fostă zonă monoindustrială, în care reconversia locurilor de muncă și cea profesională s-au făcut foarte greu. ”Suntem deschiși tuturor investitorilor și ne angajăm să le acordăm tot sprijinul legal”, transmite Silviu Vințeler.

Acest articol a fost citit de 535 ori

Un Comentariu la Downstream deschide la Războieni Cetate unul din cele mai mari depozite de carburanţi din Transilvania

  1. Stoica Claudia Răspunde

    25.04.2016 la 21:03

    Se mai fac angajari la Oscar?Daca da cum pot lua legatura cu dansii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.