ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Dosare penale la Parchet pentru agentul de poliție și pentru tânărul din Ocna Mureș care susține că a fost bătut de acesta

Dosare penale la Parchet pentru agentul de poliție și pentru tânărul din Ocna Mureș care susține că a fost bătut de acesta

Publicat în 27.03.2018 la ora 17:07

Două dosare penale au fost înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud pe numele polițistului acuzat că l-a bătut pe tânărul din Ocna Mureș, dar și pe al presupusei sale victime, care a fost internată în spital. Colegii polițistului au luat legătura cu tânărul, iar plângerea lui a fost înaintată la parchet.

Reprezentanții Poliției Alba au declarat că în acest caz se fac verificări, precizând că și polițistul acuzat a depus o plângere pentru ultraj, cu toate că era în timpul liber, considerând că faptele asupra sa aveau legătură cu calitatea pe care o deține.

”S-a luat legătura cu presupusa victimă, iar plângerea sa a fost consemnată, urmând ca aceasta să fie declinată unității de parchet competente pentru soluționare. S-a dispus efectuarea de verificări în ceea ce privește respectarea normelor de etică și conduită profesională de către polițist, iar la momentul producerii evenimentului, se afla în timpul liber. Legat de acest incident, în cursul zilei de astăzi, polițistul implicat, a formulat plângere pentru ultraj, care a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud pentru competentă soluționare”, potrivit IPJ Alba.

Tânărul a susținut că a fost agresat de polițist după ce a ieșit dintr-un club din orașul Ocna Mureș, pe motiv că nu a vrut să se legitimeze.

”Când am ieșit din club, în timp ce mă îndreptam spre casă, la aproximativ 10 metri, am fost oprit de agentul de poliție, care mi-a cerut să îi prezint buletinul. Având în vedere că acesta nu avea uniformă de polițist și nici nu îl văzusem până atunci, am refuzat să mă legitimez întrebându-l <Cine ești tu ca să mă legitimez în fața ta?>. Răspunsul lui a fost <Îți arăt eu cine sunt>, după care m-a dus cu forța la secția de poliție, unde am fost bătut cu pumnii, picioarele și cu bastonul. Între timp, venise un coleg al lui care i-a cerut să mă lase în pace și atunci am luat-o la fugă, prin pădure, înspre casă. A luat-o și el la fugă după mine, însă am reușit să scap”, a povestit tânărul.

Acesta a precizat că a avut două coaste rupte și a rămas internat la Spitalul Municipal din Aiud, pentru investigații și îngrijiri medicale.

Acest articol a fost citit de 410 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.