ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Știri din zonă » De Revelion, „Petrecere de împăcare” la Noşlac

De Revelion, „Petrecere de împăcare” la Noşlac

Publicat în 22.12.2013 la ora 11:30

primar-noslacPrimarul comunei Noşlac, Dumitru Pop, împreună cu „enoriaşii” săi, se pregătesc pentru o petrecere de pomină, în care „fiecare să se împace cu fiecare”.

Având o experienţă câştigată în anii precedenţi, cetăţenii din Noşlac şi şeful administraţiei publice se pregătesc să întâmpine noul an împreună în căminul cultural din centrul de comună. Potrivit primarului, în noaptea dintre ani, petrecerea de Revelion îl va găsi împreună cu cel puţin 200 de săteni.
„La fel ca şi în anii trecuţi, vom organiza un Revelion de pomină, o petrecere în care toată lumea se va distra, uitând problemele sau unele „frecuşuri” pe care le-au avut unii cu alţii în decursul acestui an. Revelionul va fi noaptea după care toţi cetăţenii vor pleca la casele lor fericiţi pentru că au putut să elimine definitiv unele tensiuni iscate din te miri ce în anul care a trecut. Va fi un fel de petrecere de împăcare”, ne-a declarat edilul. Acesta ne-a mai informat că fiecare participant la petrecere va contribui cu suma de 20 de lei, iar banii care se vor strânge, la care se mai adaugă unele sponsorizări, vor constitui fondul care va asigura finanţarea unei tombole speciale.
Întrebat fiind de unde are banii pentru petrecere, Dumitru Pop ne-a declarat: „De niciunde. Fiecare familie aduce bucatele de acasă, le pune pe masă şi, aşa cum bine se ştie, femeile se laudă cu mâncărurile lor şi se invită una pe alta să deguste, astfel încât la un moment dat aproape nimeni nu mai este la masa lui. Administraţia locală asigură doar spaţiul, căldura, energia electrică şi tacâmurile, iar eu am promis că spre dimineaţă voi da ciorba de potroace. Deoarece nu se poate sărbătoare de asemenea anvergură fără foc de artificii, la miezul nopţii pe cerul
Noşlacului va fi o feerie de lumini”.
În ultimii ani, Revelionul noşlăcanilor a devenit cunoscut în zona de nord-est a judeţului. Numai aşa se explică de ce în anii precedenţi, la petrecerea dintre ani au participat familii prietene venite din Ocna Mureş, Aiud, Luduş, Alba Iulia şi chiar de mai departe.

Dorel LAZĂR

Acest articol a fost citit de 379 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.