ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Corul „Doruleț” din Ocna Mureș a participat la cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Coral de Primăvară de la Turda

Corul „Doruleț” din Ocna Mureș a participat la cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Coral de Primăvară de la Turda

Publicat în 14.05.2017 la ora 22:26

Ieri, 13 mai 2017, la Casa de Cultură “Ioan Floasiu” din Câmpia Turzii, s-a desfășurat cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Coral de Primăvară, la care a participat și corul ”Doruleț” din Ocna Mureș.

Invitați la acest festival au fost:

  • Corul “Armonia”, din Turda, dirijor preot Sebastian Zahan
  • Corul “Voci Transilvane”, din Cluj Napoca, dirijor prof. Adrian Corojan
  • Corul “Camerata Academica Porolissensis”, din Zalău, dirijor prof. Ioan Chezan
  • Corul “Doruleț”, din Ocna Mureș, dirijor, prof. Eva Forika
  • Corul “Astra”, din Câmpia Turzii, dirijor prof. Rodica Trandafir

Manifestarea a fost organizată de Consiliul Local și Primăria din Câmpia Turzii și a avut drept generic “Centenarul Marius Cuteanu”.

După evocarea personalității  pedagogului roman, compozitor și dirijor, Marius Cuteanu, care s-a remarcat prin activitatea în domeniul muzicii corale și liturgice, festivalul a demarat cu evoluția gazdelor, Corul “Astra”. Au urmat  Corul “Doruleț”, Corul “Armonia”, Corul  “Camerata Academica Porolissensis”, iar încheierea a aparținut Corului “Voci Transilvane”.

Corul  “Doruleț” din Ocna Mures, condus de prof. Eva Forika,  a avut un repertoriu diversificat, încântând publicul cu piesele: “Al Domnului este pamantul”, canon, “Amazing Grace”- solist Simon Stefan, acompaniament, prof. Levente Szoch; a urmat piesa “Măicuța mea”, unde câteva versuri a recitat Puscas Ioan, “Primavera”, ca în incheiere coriștii ocnamureșeni să destindă atmosfera cu veselul canon de primavera, “Zorile aprind”.

Toate femeile din cor au avut, alături de partituri, garoafe roșii, ceea ce le-a conferit un aer distins, primăvăratic. Florile au fost oferite de firma Gaspol, din Ocna Mureș și, la finalul manifestării, au fost dăruite colegelor organizatoare din Câmpia Turzii.

”Gazdele au oferit cupe și diplome fiecărui cor participant, iar la final, am socializat, servind cina împreună toate corurile. Mulțumim încă o dată celor care an de an oferă ocazia unor astfel de reuniuni corale!”, a transmis prof. Elena Carunta, presedintele Asociației Corala “Doruleț”.

Acest articol a fost citit de 29 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.