ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Consiliul Județean Alba investește peste 90.000 de euro în reabilitarea DJ 107D și DJ 107G

Consiliul Județean Alba investește peste 90.000 de euro în reabilitarea DJ 107D și DJ 107G

Publicat în 27.05.2017 la ora 13:56

Consiliul Județean Alba intenționează să reabiliteze drumul județean care face legătura între orașul Ocna Mureș și județul Mureș. Acesta are o lungime de aproape 20 de kilometri, traversează localitățile Noşlac, Căptălan, Copand, Stîna de Mureş și Găbud, iar investiția s-ar ridica la circa 93.000 de euro.

În ședința ordinară din luna mai consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind modernizarea acestui drum județean.

”Drumul județean DJ 107G: DJ 107D (Ocna Mureș) – Noșlac – Căptălan – Copand – Stîna de Mureș – Găbud – limita Județul Mureş asigură legătura între judeţul Alba şi judeţul Mureş, cu plecarea din Ocna Mureş (DJ 107D), traversând localităţile Noşlac, Căptălan, Copand, Stîna de Mureş, Găbud, până la limita cu judeţul Mureş. Are lungimea totală de 19, 437 km, iar lățimea platformei drumului județean este cuprinsă între 5,50 m – 7,00 m, cu o lățime a părții carosabile în aliniament de 5,50 m și acostamente cu lățimi variabile de 0 – 0,75(m). Din punct de vedere al structurii rutiere drumul este pietruit de la km 0+500 pana la km 3+939.00, iar restul este asfaltat”, se arată în proiect.

Durata de realizare a investiției este estimată la 4 luni.

”Tronsonul de drum județean DJ107G poziționat de la km 0+500- km 3+939.00, respectiv din intravilanul localității Ocna Mureș până la limita de intravilan în apropierea localității Uioara de Sus, spre localitatea Noşlac are durata de exploatare depășită prezentând numeroase degradări la nivelul căii de rulare cât și cedări ale structurii rutiere. Elementele geometrice nu corespund cerințelor de trafic actual și de perspectivă iar lucrările de colectare și evacuare a apelor sunt nefuncționale și cu gabarite depășite. Principala problemă a drumului este generată de lipsa unui sistem rutier adecvat traficului actual și prognozat precum și de scurgerea necontrolată a apelor pluviale către emisar”, se mai arată în proiect.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 289 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.