ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Consiliul Judeţean Alba investeşte peste 700.000 de lei pentru deschiderea Centrului Funcţional de Sănătate Ocna Mureş

Consiliul Judeţean Alba investeşte peste 700.000 de lei pentru deschiderea Centrului Funcţional de Sănătate Ocna Mureş

Publicat în 31.01.2015 la ora 11:00

sanatate ocnaPreluarea etajului intâi al clădirii se impunea după ce Primăria Ocna Mureș nu a primit anul acesta niciun leu de la bugetul de stat  iar redeschiderea unității medicale se afla în impas, din nou.

În ședința din 29 ianuarie, va fi supusă votului consilierilor județeni cererea de transmitere a spațiilor aferente etajului întâi al clădirii situate în orașul Ocna Mureș, Axente Sever, nr. 43 A, din domeniul public din administrarea Consiliului Local al orașului Ocna Mureș, în domeniul public al județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba, în vederea amenajării unui centru multifuncțional de sănătate. Este vorba de spațiile destinate amenajării unei secții externe a Spitalului Județean de Urgență Alba, în clădirea fostei policlinici din Ocna Mureș, unde deja funcționează la parter cabinetele medicilor de familie iar la etajul doi un centru social pentru persoane vârstnice.
Potrivit unui proiect aprobat anterior de Consiliul Local Ocna Mureș, lucrările de reabilitare a etajului întâi ar fi costat administrația locală circa 700.000 de lei. Investiția ar fi trebuit executată anul acesta dar, prin noua lege a bugetului de stat din 2015, Primăria Ocna Mureș a primit exact… zero lei, evident insuficienți pentru realizarea oricărui obiectiv propus. În condițiile date, preluarea în patrimoniul județean și finanțarea reabilitării acestui obiectiv este mai mult decât salutară, în jur de 15.000 de locuitori din Ocna Mureș și comunele din jur așteptând de 3 ani redeschiderea unei unități medicale în zonă.
Centrul Multifuncțional de Sănătate Ocna Mureș va funcționa în subordinea Spitalului Județean Alba și va deservi trei specialități medicale: medicină internă, pediatrie și obstetrică-ginecologie. Centrul de Sănătate va avea cabinete de consultație pentru aceste specialități medicale, săli de tratamente, un punct de recoltare a probelor biologice, precum și 20 de paturi pentru spitalizarea în regim de zi. Organigrama pentru Centrul Multifuncțional Ocna Mureș a fost deja aprobată de Ministerul Sănătății, iar proiectul de renovare a unității medicale are avizul DSP.

Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Acest articol a fost citit de 537 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.