ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Știri din zonă » Comuna Noșlac este pe drum înspre Europa

Comuna Noșlac este pe drum înspre Europa

Publicat în 16.04.2019 la ora 16:05

Două dintre satele comunei Noșlac au început numărătoarea inversă până în clipa în care vor putea să spună, cu frunte sus, că arată impecabil și că pot fi numite, cu adevărat, localități rurale europene.

De aproape 20 de ani administrația locală a comunei se străduiește să rezolve infrastructura localităților pe care de are în administrație pentru a șterge diferențele dintre oraș și sat.

Potrivit declarațiilor șefului administrației nolșăcane, domnul Florin Claudiu Zilahi, primarul comunei, în luna august a acestui an lucrările de modernizare vor fi finalizate în centrul de comună Noșlac și localitatea Căptălan.

„În decursul anilor am reuşit să construim rețeaua de distribuție a gazului metan, aducțiunea și rețeaua de apă potabilă, precum și sistemul de canalizarea și epurare a apelor uzate. La această oră suntem spre finalizarea lucrărilor de refacere și modernizare a infrastructurii rutiere” ne-a declarat primarul Florin Claudiu Zilahi.

Acesta ne-a informat că la această oră firma constructoare de zor pentru ca la sfârșitul lunii august să poată predea lucrarea finalizată exact așa cum s-a angajat în contractul încheiat cu Primăria Comunei Noșlac.

Domnul Zilahi ne-a informat că prin Programul Național de Dezvoltare Rurală  a beneficiat de 5.145.305,38 lei, bani cu care s-au asfaltat și se asfaltează aproximativ 10 kilometri de străzi interioare, se amenajează rigolele și se vor betonat rigolele din zonele cu pantă mare pentru a împiedica erodarea drumurilor și a proprietăților de apele pluviale.

Din cele discutate cu primarul Florin Claudiu Zilahi am aflat că acţiuni de modernizare va continua și pentru localitățile aparținătoare (Copand, Găbud, Stâna de Mureș și Valea Ciuciului) până când și acestea vor fi aduse la parametrii ceruți de o localitate rurală europeană.

Dorel Lazăr

Acest articol a fost citit de 817 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.