ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » CJ Alba va prelua un imobil din patrimoniul orașului Ocna Mureș, pentru amenajrea unui centru de îngrijire și asistență pentru persoane cu handicap psihic

CJ Alba va prelua un imobil din patrimoniul orașului Ocna Mureș, pentru amenajrea unui centru de îngrijire și asistență pentru persoane cu handicap psihic

Publicat în 22.08.2017 la ora 11:36

CJ Alba preia un imobil din patrimoniul orașului Ocna Mureș, județul Alba, de o suprafață de 1.150 de metri pătrați și teren de 5.850 de metri pătrați, pentru amenajarea unui centrulu de îngrijire medicală și asistență pentru persoane cu handicap psihic și mental. Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică de la Galda a devenit neîncăpător, iar presiunea pentru internare este foarte mare.

Consilierii județeni din Alba vor supune spre aprobare un proiect de hotărâre, în ședința ordinară de joi, privind aprobarea preluării și cuprinderii unui bun imobil situat administrativ în Orașul Ocna Mureș în domeniul public al Județului Alba precum și constituirea dreptului de administrare în favoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, în vederea funcționării Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane cu handicap psihic și mental Ocna Mureș.

”Se aprobă preluarea bunului imobil situat administrativ în oraşul Ocna Mureş, strada Mihai Viteazul, nr. 55, județul Alba, înscris în CF 71699 Ocna Mureș, compus din clădire în suprafaţă construită de 1151 mp şi teren în suprafaţă de 5850 mp din acte (5610 mp măsuraţi)”, se arată în proiect.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Alba în urma adoptării Hotărârii Consiliului Judeţean nr. 198/2004 privind înfiinţarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, a solicitat prin adresa nr. 6549/13 iunie 2017, înregistrată la registratura Consiliului Judeţean Alba cu nr. 10753/13 iunie 2017, un spaţiu în care să dezvolte un centru de recuperare şi reabilitare pentru persoanele cu handicap psihic, deoarece Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică de la Galda a devenit neîncăpător, fiind internate peste 280 de persoane. În prezent, pentru rezolvarea problemei lipsei acute de spaţii pentru instituţionalizarea în bune condiţii a persoanelor adulte cu handicap, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba a închiriat un vechi castel, care însă este utilizabil în proporţie de 45-55% , acesta aflându-se într-un stadiu avansat de degradare.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Alba, încearcă rezolvarea problemei lipsei acute de spaţii pentru instituţionalizarea în bune condiţii a persoanelor adulte cu handicap. În Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică de la Galda sunt instituţionalizaţi peste 280 persoane cu handicap psihic, majoritatea cu boli psihice majore, iar presiunea pentru internare este foarte mare.

Spaţiul fiind insuficient, a fost închiriat, în condiţiile legii, un vechi castel, cu o chirie de 8.000 lei/lună, care însă este utilizabil în proporţie de 45-55% , aflându-se într-un stadiu avansat de degradare.

Acest articol a fost citit de 578 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.