ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » CJ Alba va modifica traseul DJ 107G pentru ca turiştii să ajungă mai uşor la viitoarele băi sărate din Ocna Mureş

CJ Alba va modifica traseul DJ 107G pentru ca turiştii să ajungă mai uşor la viitoarele băi sărate din Ocna Mureş

Publicat în 25.02.2017 la ora 10:30

În cadrul Strategiei de Dezvoltare a Județului Alba pentru perioada 2014-2020 este menționat ca obiectiv prioritar valorificarea prin turism a patrimoniului cultural și natural.

Prin programul de creștere a atractivității turistice și de agrement a teritoriilor urbane, Consiliul Județean Alba a stabilit inițierea și susținerea de proiecte pentru modernizarea salinelor terapeutice din Ocna Mureș, în acord cu intenția orașului Ocna Mureș de a realiza o stațiune balneoclimaterică de interes local. Având în vedere potențialul balnear al apelor care se află pe locul vechii saline din orașul Ocna Mureș, valorificarea acestuia prin cons­truirea unui complex de băi sărate, care să renască tradiția vechilor „Băi Sărate”, devine o necesitate pentru sănătatea tuturor celor ce ar putea beneficia de pe urma acestor resurse. Noua bază de tratament va deservi atât locuitorii orașului Ocna Mureș, cât şi cei din întreaga zonă limitrofă și nu numai. Pentru realizarea unui acces facil în zona respectivă, aparatul de specialitate al CJ Alba a propus modificarea traseului drumului judeţean DJ 107G: DJ 107D (Uioara de Sus) – Noşlac – Căptălan – Copand – Stâna de Mureş – Găbud – limita județului Mureş, astfel încât noul traseu să fie în proximitatea zonei în care se va realiza obiectivul „Amenajare bază de tratament și agrement în orașul Ocna Mureș”.

Încadrarea unui drum din categoria funcţională a drumurilor de interes local în categoria funcţională a drumurilor de interes judeţean se face la propunerea autorităţii care urmează să îl preia în administrare, prin hotărâre a consiliului judeţean. De la Noșlac va fi preluat parțial DC 248 – de la km 3+002 (limita oraș Ocna Mureș) – 3+913 (DJ 107G), pe o lungime de 0,911 km. De la Ocna Mureș, CJ Alba va prelua strada Mihai Eminescu – parțial, strada Fabricii – parțial, DC 248 – parțial, km 0+000 (DJ107D) – 3+002 (limită comuna Noșlac), pe lungime de 3,002 km. Pentru ca drumul să poată tranzita exact viitoarea zonă de agrement, Primăria Ocna Mureș urmează să cedeze și o parte din terenul din zona fostei Fabrici de Fermentare Tutun.

Nicoleta IDITA – TOMUŢA

Acest articol a fost citit de 440 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.