ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Cinci persoane din Ocna Mureș și Turda, bănuite de contrabandă cu țigări, aduse la sediul IPJ Alba pentru audieri

Cinci persoane din Ocna Mureș și Turda, bănuite de contrabandă cu țigări, aduse la sediul IPJ Alba pentru audieri

Publicat în 07.07.2016 la ora 10:58

contrabandisti-tigari-turda-ocna-mures-iul-2016Cinci persoane bănuite de contrabandă cu țigări, două femei și trei bărbați, din Ocna Mureș și Turda, au fost aduse, la ora 10, la sediul IPJ Alba pentru audieri. Potrivit polițiștilor, aceștia aduceau țigările din Ucraina și alte țări și le vindeau în piețe și târguri.

La data de 7 iulie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba efectuează 12 percheziţii în judeţele Alba (5) şi Cluj (7), la domiciliile unor persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu tutun.

Din cercetări a reieşit că, începând cu septembrie 2015, 5 bărbaţi şi 2 femei, cu vârste cuprinse între 29 şi 63 de ani, din judeţele Alba şi Cluj, ar fi colectat, deţinut, transportat, depozitat şi comercializat ţigarete de contrabandă. Bunurile accizabile ar fi fost valorificate pe raza judeţelor Alba şi Cluj, de la domiciliile celor în cauză şi prin intermediul unor firme controlate de aceştia, precum şi în  pieţe şi târguri.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 17.000 de lei. Poliţiştii vor pune în executare 7 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal a peste 10.000 de ţigarete.

La acţiune participă şi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. Activitatea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Acest articol a fost citit de 1190 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.