ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Centrul Multifuncţional Ocna Mureş va funcţiona, pentru început, cu medici detaşaţi din Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Centrul Multifuncţional Ocna Mureş va funcţiona, pentru început, cu medici detaşaţi din Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Publicat în 03.03.2014 la ora 11:00

spitalul orasenesc ocna muresConducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a găsit o soluţie salvatoare pentru ca Centrul medical din Ocna Mureş să devină, aşa cum şi-l doresc extrem de mulţi pacienţi, multifuncţional.

Zilele trecute, în cadrul unei conferinţe de presă, ec. Nicoleta Coşarcă recunoştea că, şi în judeţul Alba, ca de altfel în multe din spitalele din România, cu greu pot fi atraşi medici specialişti. Mulţi dintre studenţii absolvenţi la medicină preferă să nu se mai înscrie la rezidenţiat în România pentru a putea emigra mai uşor. Astfel, soluţia de compromis pentru demararea cu rapiditate a activităţii la Ocna Mureş, ca secţie externă a SJU Alba, este ca o parte din medicii specialişti din Alba Iulia să aibă un orar de funcţionare şi la Ocna Mureş, în anumite zile. Primăria Ocna Mureş a alocat pentru acest an bugetar sumele necesare funcţionării centrului.
Printr-un comunicat al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, fostul preşedinte Cristian Buşoi declara că „susţine înfiinţarea Centrului Multifuncţional Ocna Mureş” şi că au fost găsite „soluţii de finanţare”.

N.I.T.

Acest articol a fost citit de 392 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.