ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Casa Națională de Asigurari de Sănătate va finanța Centrul Multifuncțional din Ocna Mureș

Casa Națională de Asigurari de Sănătate va finanța Centrul Multifuncțional din Ocna Mureș

Publicat în 26.02.2014 la ora 14:45

cnasComunicat de presă Casa Națională de Asigurari de Sănătate, semnat de Cristian Busoi, presedintele CNAS:

“Casa Națională de Asigurari de Sănătate susține inființarea Centrului Multifuncțional Ocna Mureș și a alocat credite bugetare suplimentare necesare pentru acest proiect Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

CNAS consideră absolut necesară organizarea unui astfel de centru, care va avea rolul de asigura asistență medicală de specialitate locuitorilor din orașul Ocna Mureș și din localitătile limitrofe. Asigurații din aceste zone sunt nevoiți, în prezent, să parcurgă distante foarte mari  pentru a beneficia de servicii medicale de specialitate. Odată cu desființarea Spitalului Orășănesc Ocna Mureș, in anul 2011, oamenii puteau apela la spitale aflate la distante foarte mari;  municipiul  Aiud se afla la o distanta de aproximativ 22 de km, iar  municipiul Alba Iulia, este aflat la o distanta de 50 de km.”

“Aceasta decizie s-a luat din ratiuni economice si sociale pentru ca nu puteam lasa fara asistenta medicala zona Ocna Mures, o zona cu o populatie in jur de 40.000 de oameni. Toate aceste argumente au fost sustinute repetat la nivelul CNAS de vicepresedintele Consiliului Judetean Alba, domnul Florin Roman, împreună cu senatorul Teodor Atanasiu. De altfel, împreuna cu cei doi si cu specialistiii din cadrul CNAS, am gasit nu doar solutia de deschidere a Centrului Multifunctional Ocna Mures, ci si solutii de finantare”, a precizat Cristian Busoi presedintele CNAS.

Biroul de Presă al Casei Națională de Asigurări de Sănătate

Acest articol a fost citit de 351 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.