ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Cântecul și jocul popular românesc au fost duse pe meleagurile Bulgariei de ansamblul “Traditii Uiorene” din Ocna Mureş

Cântecul și jocul popular românesc au fost duse pe meleagurile Bulgariei de ansamblul “Traditii Uiorene” din Ocna Mureş

Publicat în 08.08.2013 la ora 21:54

Ansamblul folcloric ”Tradiții Uiorene” din cadrul Casei de Cultură “Ion Sângerean” Ocna Mureş, coordonat de Liana Stoica, instructor Sorin Goga, a participat, între 2 și 4 august, la  a XV-a ediție a Festivalului de folclor ”Aproape de sat” care s-a desfăşurat în localitatea Dorkovo din Bulgaria.

traditii-uiorene-bulgariaÎn frumosul Dorkovo din munții Rodopi, au fost prezente 85 de ansambluri din toată Bulgaria. Din străinătate, pe lânga Ansamblul folcloric ”Tradiții Uiorene” au fost invitate ansambluri din Spania, Israel, Ucraina, Rusia. Tinerii din Ansamblul “Traditii Uiorene” au avut o prestație de înaltă ținută, evoluția lor fiind îndelung aplaudată. Alături de dansatori au mai participat și soliștii vocali Camelia Ilea, Moga Virgil și solistul instrumentist Mihai Chiorea. Mulțumim Consiliului Local Ocna Mureș și domnului primar Silviu Vinteler pentru sprijinul acordat pentru această deplasare“, a spus Liana Stoica.

Acest articol a fost citit de 452 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.