ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Știri din zonă » Căminul de bătrâni din Unirea va fi inaugurat în decembrie

Căminul de bătrâni din Unirea va fi inaugurat în decembrie

Publicat în 31.10.2015 la ora 10:30

camin de batrani UnireaCel mai nou şi mai modern cămin pentru bătrâni construit în judeţ de autorităţile locale cu fonduri europene va fi inaugurat în maximum două luni.

Primarul comunei Unirea, profesorul Gheorghe Alba, ne-a declarat că lucrările la căminul de bătrâni au fost aproape finalizate şi că acesta este mobilat şi dotat în aşa fel încât să să poată asigura cele mai bune condiţii de trai viitorilor săi locatari. „Lucrările la căminul pentru bătrâni au fost finalizate şi a fost achiziţionat mobilierul necesar pentru buna funcţionare. Probabil în două luni, cred că prin luna decembrie, vom tăia panglica inaugurală. Este un proiect foarte important pentru comunitate, în condiţiile în care există foarte multe persoane care au peste 65 de ani şi de care nu are cine să aiba grijă. Acest proiect este singurul accesat de o localitate din zona aceasta a judeţului”, a precizat Gheorghe Alba.
Până în acest moment se cunosc câteva persoane care ar întruni condiţiile pentru a beneficia de serviciile noii investiţii. „Acest cămin oferă două lucruri extrem de importante pentru persoanele mai în vârstă, socializare şi asistenţa medicală permanentă”, a mai spus Gheorghe Alba.
Investiţia face parte dintr-un proiect integrat în valoare totală de aproximativ 2.000.000 de euro, care cuprinde, pe lângă construcţia şi dotarea căminului de bătrâni, şi modernizarea infrastructurii edilitare a comunei. Căminul are bucătărie şi sală de mese, care sunt pe cale de a fi complet utilate şi dotate, o sală în care se pot desfăşura diferite festivităţi, club etc. De asemenea, este dotat cu o spălătorie modernă iar camerele vor găzdui câte doi oameni. Căminul va oferi beneficiarilor tratamente şi procedee de recuparare specifice vârstei celor care vor fi găzduiţi în el.

Dorel LAZĂR

Acest articol a fost citit de 621 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *