ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Știri din zonă » Barsony Gligor, ucigașul fostului primar din Lunca Mureșului, a vrut să iasă din inchisoare după doar doi ani de detenție

Barsony Gligor, ucigașul fostului primar din Lunca Mureșului, a vrut să iasă din inchisoare după doar doi ani de detenție

Publicat în 28.03.2019 la ora 9:24

Un condamnat la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor calificat vrea eliberarea din închisoare după doar doi ani de detenție.

Cererea a fost formulată de condamnatul Barsony Gligor, ucigașul unui fost primar al comunei Lunca Mureșului. Cererea a fost depusă la Judecătoria Aiud, în noiembrie 2018, iar o decizie a fost pronunțată la finalul lunii februarie 2019.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani este după gratii din decembrie 2016, când a fost arestat preventiv pentru infracțiunea pentru care a fost trimis în judecată ulterior. Sentința definitivă de condamnare la 30 de ani de închisoare a fost pronunțată în luna iunie 2018. Prin urmare, după doar 4 luni de la sentință, deținutul a dorit să fie eliberat condiționat. Acesta a invocat faptul că a împlinit vârsta de 60 de ani.

”Potrivit art. 100 alin. 1 Cod penal în cazul condamnatului care a împlinit vârsta de 60 de ani, se poate dispune liberarea condiționată, după executarea efectivă a jumătate din durata pedepsei, în cazul închisorii ce nu depășește 10 ani, sau a cel puțin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii mai mari de 10 ani.

Executarea pedepsei a început la data de 11.12.2016 și urmează să expire la data de 06.08.2046. Pentru a beneficia de liberare condiționată potrivit art. 100 Cod penal petentul trebuie să execute 2/3 din pedeapsa aplicată, respectiv 7.304 zile”, se precizează în hotărârea instanței de judecată. Magistratul a constatat că bărbatul condamnat pentru omor a executat doar 927 de zile, nu a muncit în penitenciar și, în plus, a fost sancționat.

”Condamnatul se află în executarea pedepsei în regim de maximă siguranță, astfel că nu este îndeplinită cerința privind regimul de executare a pedepsei, conform căruia petentul trebuie să execute pedeapsa în regim semideschis sau deschis. Având în vedere cele reținute, câtă vreme nu sunt îndeplinite condițiile imperative pentru a se dispune liberarea condiționată, cererea de liberare condiționată apare ca fiind neîntemeiată, urmând a fi respinsă”, se mai susține în hotărâre.

Judecătoria Aiud a mai stabilit că Barsony Gligor mai poate formula o nouă propunere sau cerere de liberare condiționată, după data de 5 august 2036, respectiv după mai bine de 17 ani de la această decizie.

Acest articol a fost citit de 1310 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.