ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Bărbat din Ocna Mureș condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a împușcat calul unui vecin cu o armă cu aer comprimat

Bărbat din Ocna Mureș condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a împușcat calul unui vecin cu o armă cu aer comprimat

Publicat în 25.12.2019 la ora 20:32

Dosar penal şi o condamnare la închisoare cu suspendare, în prima instanţă, după ce a împuşcat un cal cu o armă neletală pe care o deţinea ilegal, pentru un bărbat în vârstă de 67 de ani din Ocna Mureş.

B. Emil a primit pedeapsa rezultantă de 6 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi rănirea sau schingiurea animalelor.

Fapta a avut loc 20 iunie 2018, în satul Căptălan unde, inculpatul, deţine o locuinţă şi unde stă pe perioada verii. În ultimii ani, acesta a intrat în conflict cu un vecin care îşi lega animalele pe păşunea din faţa casei sale, el fiind, astfel, nevoit să-şi mute maşina parcată în apropiere pentru a nu fi avariată de animale.

„În data de 20 iunie 2018, întrucât inculpatul a constatat că, din nou, pe păşunea persoanei vătămate G. D. se aflau animale s-a enervat şi a luat arma neletală pe care o deţine fără drept şi a ieşit cu ea afară, trăgând mai multe gloanţe asupra animalului cabalin, rănindu-l. Inculpatul arată că intenţia sa a fost să-l sperie, nu să-l rănească şi mai menţionează că ştia faptul că arma este supusă autorizării însă a neglijat acest aspect, recunoscând şi regretând faptele comise”, se precizează în rechizitoriul Parchetului.

Proprietarul calului rănit a depus plângere şi a fost deschis un deosar penal. În cauză, s-a dispus efectuarea unor percheziţii domiciliare la casa din localitatea Căptălan, pentru ridicarea armei şi a cartuşelor deţinute fără drept de către B. Emil. Acesta a declarat că deţine arma din anul 1994, când a găsit-o în vechiul poligon din Cugir, unde locuia, armă pe care în cursul lunii ianuarie – februarie 2018 a dus-o la casa părintească din Căptălan. Expertiza criminalistică realizată asupra armei de tir cu aer comprimat a arătat că a fost fabricată în 1976 şi era în stare de funcţionare. Pentru deţinerea acesteia era, însă, nevoie de autorizaţie de la Poliţie.

„Din declaraţia persoanei vătămate rezultă că acesta a aratat că obişnuieşte să-şi lase calul la păşunat în păşunea pe care o deţine în baza, fiind legat cu pripon pentru a nu fi un pericol pentru persoane şi bunuri. Persoana vătămată a mai arătat că la data comiterii faptei a observat că animalul era agitat, de obicei fiind un animal blând, iar când s-a apropiat de acesta a observat că avea mici umflături pe corp şi în zona capului constatând doar a doua zi că animalul avea un glonţ de armă neletală în zona capului şi a realizat că umflăturile de pe corpul animalului provin tot de la gloanţe de armă neletală, realizând că au fost trase de către B. E., despre care cunoaşte că deţine fără drept o armă neletală”, se mai susţine în rechizitoriu.

Un martor a afirmat că, din spusele lui B. Emil, cunoaşte că acesta a intenţionat să împuşte o vulpe ”care a venit la găinile lui” însă gloanţele au ricoşat dintr-un stâlp în calul persoanei vătămate. Declaraţia a fost eliminate mai ales că agresorul a recunoscut comiterea faptei. Decizia de condamnare a acestuia la 6 luni de închisoare cu suspendare a fost pronunţată în 20 noiembrie 2019, fiind contestată la Curtea de Apel de către proprietarul calului nemulţumit că nu a primit despăgubiri. Instanţa a mai dispus confiscarea armei şi i-a interzis bărbatului să mai deţină sau să mai folosească orice tip de arme.

sursa: adevarul.ro

Acest articol a fost citit de 256 ori

Un Comentariu la Bărbat din Ocna Mureș condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a împușcat calul unui vecin cu o armă cu aer comprimat

  1. Popica Răspunde

    26.12.2019 la 7:05

    Castiga bani cu sondaje online
    Primesti bonus la inregistrare 1,00 €
    Inscrie-te aici e gratuit si usor http://bit.ly/31pLncZ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.