Rămâi conectat

Știri din zonă

Bărbat de 47 de ani din Căpud, condamnat la închisoare cu executare, reținut de polițiști și dus la Penitenciarul Aiud

Publicat

în

Joi, 11 ianuarie 2024, polițiștii din Teiuș au identificat și reținut un bărbat de 47 de ani, din Căpud, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data 11 ianuarie 2024, de Judecătoria Aiud.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse de un an, 3 luni și 20 de zile închisoare, pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acesta a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Bărbați condamnați la închisoare, după ce au bătut cu sălbăticie o persoană care pescuia pe balta de la Găbud

Publicat

în

Trei bărbați din Luduș, județul Mureș, au fost condamnați la Tribunalul Alba la închisoare cu executare pentru tentativă de omor. Vicitma acestora a fost un bărbat care pescuia pe o baltă din satul Găbud, comuna Noșlac. Fapta a avut loc în 14 septembrie 2022, iar prima hotărâre a fost publicată în 18 aprilie 2024.

Potrivit rechizitoriului, cei trei au mobilizat victima, un alt bărbat care se afla la pescuit, și au agresat-o prin aplicarea în mod repetat de lovituri cu o bâtă în zona capului, „cu suficientă intensitate cât să producă fracturarea antebrațului stâng, ridicat cu scopul protecției capului victimei”.

Persoana agresată a suferit leziuni la cap și la nivelul mâinilor, a căror gravitate a fost evaluată la 40-45 de zile de îngrijiri medicale. Inițial, cei trei (Carol K., cu antecedente penale, Ștefan N. și Ștefan O.), cu domiciliul în Luduș, județul Mureș, au fost cercetați pentru lovire și alte violențe. Ulterior, după ce medicul legist a constatat că viața victimei a fost pusă în pericol, a fost schimbată încadrarea juridică, în tentativă de omor, iar dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Cei trei inculpați au încercat să obțină, pe parcursul analizei dosarului în camera preliminară, restituirea cauzei la Parchet, invocând administrarea nelegală a unor probe, precum și faptul că persoana agresată și-a retras plângerea. Retragerea plângerii prealabile a victimei s-a produs în 20 septembrie 2022, dar schimbarea încadrării juridice în tentativă de omor a anulat această probă favorabilă inculpaților. Dacă se păstra infracțiunea de lovire sau alte violențe, cei trei ar fi scăpat de răspunderea penală.

Agresiunea ar fi fost determinată de faptul că unul dintre cei trei inculpați revendica balta de pescuit și era nemulțumit de faptul că existau persoane care pescuiau. Un martor, care se afla și el la pescuit, a declarat că a văzut venind o dubă albă, din care au coborât în viteză două persoane necunoscute, care l-au întrebat ce face acolo.

Martorul s-a speriat, a fugit, nu înainte să fie lovit cu pumnul în cap de unul dintre ei, iar alți colegi erau în apropiere de containerele de cazare și se uitau. În timp ce fugea, martorul a văzut o altă mașină tip jeep, condusă de (…), care are o pescărie în vecinătatea locului respectiv, din care a coborât o persoană care a luat o bâtă din spatele mașinii, lungă de cca 1 metru, neprelucrată, din salcâm, cu care a pornit în fugă spre victima care între timp abandonase pescuitul. Speriat, martorul a ajuns la locul de cazare, spunându-le colegilor că «a luat o bâtă și îl omoară pe băiat», cu referire la victimă.

Speriat, s-a băgat în containerul de cazare, fără să mai vadă ce se întâmplă”, a declarat martorul, potrivit încheierii pronunțate de judecătorul de cameră preliminară.

• Lovit cu bâta în zona capului de 5 ori

În final, Ștefan N. și Ștefan O. au fost condamnați, fiecare, la câte 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare, iar Carol K. a primit 4 ani după gratii. Cei trei au fost obligați să nu se apropie de victimă timp de 3 ani de la data executării pedepsei.

Cu privire la circumstanțele reale ale faptei reținute în sarcina celor trei inculpaţi, instanţa constată că, pe fondul pescuitului neautorizat de către victimă, aceasta a fost agresată cu pumnii şi picioarele de către inculpaţii (…), iar mai apoi, de inculpatul (…) care a lovit-o cu o bâtă în zona capului de 5 ori, de sus în jos, cu intensitate, în timp ce era imobilizată de ceilalţi doi inculpaţi, victima reuşind să se elibereze şi să ridice mâna stângă deasupra capului, parând astfel loviturile.

Loviturile aplicate au fost deosebit de intense, având în vedere că s-a fracturat braţul victimei, aşa cum s-a reţinut şi prin raportul de expertiză. În acest context, reiese că inculpaţii au luat cu ușurință rezoluția infracțională, comportamentul infracțional fiind declanșat pe fondul pescuitului neautorizat, iar modalitatea în care inculpaţii au comis infracțiunea denotă agresivitatea crescută a acestora, dar și indiferență față de cea mai importantă valoare socială protejată de lege – viața”, a precizat magistratul de la Tribunalul Alba.

Hotărârea instanței poate fi contestată la Curtea de Apel.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 32 de ani din Unirea cercetat de polițiștii din Ocna Mureș, după ce a fost depistat conducând un autoturism fără a avea permis, la Măhăceni

Publicat

în

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, în jurul orei 21.00, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au depistat un bărbat de 32 de ani, din comuna Unirea, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Măhăceni, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Tânăr de 18 ani din Lunca Mureșului cercetat de polițiști, după ce a condus băut și s-a izbit cu autoturismul de un gard de beton

Publicat

în

Duminică, 14 aprilie 2024, în jurul orei 04.00, polițiștii rutieri din cadrul Secției de Poliție Ocna Mureș au intervenit pe strada Mare, din comuna Lunca Mureșului, unde a fost sesizată producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că un tânăr de 18 de ani, din Lunca Mureșului, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia și a intrat în coliziune cu un gard din beton.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de  0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii conducere sub influența alcoolului.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures