Rămâi conectat

Actualitate

Băile Sărate Ocna Mureș au atras în 2023 un sfert de milion de turiști

Publicat

în

Băile Sărate Ocna Mureș, cea mai nouă stațiune turistică din România, au avut anul trecut aproximativ un sfert de milion de plătitori de bilete. Investiția a fost finalizată și deschisă publicului în luna mai 2023.

La Ocna Mureş s-a făcut turism balnear timp de peste un secol, până în urmă cu două decenii, fiind tratate aici afecţiuni reumatice, locomotorii, neuropsihice şi ginecologice.

Investiția de peste 8 milioane de euro, realizată în parteneriat de Consiliul Județean Alba și Consiliul Local Alba Iulia, a funcționat la capacitate maximă. În cele șapte luni și jumătate de funcționare din 2023, 246.335 de persoane au trecut pragul băilor, plătitori de bilete, plus copiii sub 7 ani care au intrat gratuit. Asta înseamnă o medie de 1.000 vizitatori pe zi. Încasările arată și ele bine, cifrându-se la peste 2 milioane de euro.

„Afluxul mare de turiști a adus după sine încasări frumoase, bani din care putem reinvesti în dotări care să ducă la un confort sporit turiștilor care trec pragul băilor, ceea ce am și făcut imediat și vom face și pe viitor. Vom extinde vestiarele la femei și bărbați, am achiziționat și instalat deja panouri solare pentru încălzire apă bazine, s-au mărit stocătoarele pentru apa caldă la dușuri”, a declarat pentru Ocna Mureș Online, Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș.

Potrivit edilului, pe lângă banii reinvestiți din încasările de la băi, se dorește realizarea unui Aqua Parc, cu 50% din fonduri europene și 50% fonduri asigurate de Consiliul Județean Alba și orașul Ocna Mureș.

„Pe lângă toate acestea vrem să construim un hotel pentru a ajuta turismul hotelier din oraș care are un grad de ocupare de 100% zilnic, de la deschiderea băilor în mai 2023. Investițiile vor continua pentru a dezvolta tot ce înseamnă turismul Balnear în orașul Ocna Mureș”, a completat primarul.

Societatea deținută de cele două instituții are aproximativ 70 de angajați. Cel mai scump bilet este de 70 de lei, sâmbăta şi duminica, pentru o zi întreagă. În timpul săptămânii este de 60 de lei pentru un adult. Copiii între 7 şi 17 ani plătesc jumătate. La programul redus, de cel mult 4 ore, tariful este de 45 de lei, indiferent de zi, respectiv de 25 de lei pentru copiii între 7 şi 14 ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Spectacol de pricesne organizat de Filiala Ocna Mureș a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, pe scena Casei de Cultură „Ion Sângereanu”

Publicat

în

Joi, 11 aprilie 2024, începând cu ora 17.00, la Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș, Filiala Ocna Mureș a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a organizat un spectacol de pricesne.

Au urcat pe scenă copiii ocrotiți în Așezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș, aflat sub coordonarea doamnei Raluca Orga, precum și grupele de copii de la Ansamblu Tradiții Uiorene Ocna Mureș, coordonați de doamna Liana Stoica. Pe scena Casei de Cultură din localitate, doamna Cornelia Ionela Muntean a interpretat câteva pricesne care au generat emoție și bucurie în sufletul tuturor celor prezenți în sală. De asemenea, în cadrul programului, am ascultat câteva versuri bine recitate, armonizate cu glasuri de copii în trei pricesne adecvate momentului și o scenetă construită pe o legendă, a cărei temă a fost bine relevată de către micii actori în „Legenda ouălor roșii”.

Povestitorii ne-au introdus în inima evenimentelor petrecute după Răstignirea Mântuitorului Iisus Hristos, ca într-o poveste promițătoare de bucurii și speranțe în bine, ca promisiuni împlinite ale Fiului lui Dumnezeu. Ne-au dat fiori zgomotele târgului plin de miei, pasul cadențat al soldaților romani, vocea îngerului care s-a întins peste întreaga sală, cu ecoul vorbelor rostite către femeile mironosițe ajunse la mormântul sfânt: „De ce căutați pe Cel viu între cei morți?”. Deznodământul a reprezentat un moment de uimire pentru toți cei prezenți, întrucât dovedeau minunea săvărșită de Iisus: Învierea Sa. A răsunat în încheiere refrenul unui cântec slăvitor care întărea faptele biblice petrecute: „A înviat cu adevărat / O, ce bucurie!”.

Participarea celor mai mici dintre copiii din așezământ, cei din clasa pregătitoare, a adus zâmbete pe buzele tuturor spectatorilor, prin prezentarea, cu farmec copilăresc, a poeziei lui George Topîrceanu, intitulată „La Paști”. Corul „Apulum” al Seminarului Teologic Ortodox „Simion Ștefan”din Alba Iulia, dirijat de părintele profesor Nicolae Topîrcean, a susţinut un memorabil recital de pricesne care a încălzit inimile celor prezenţi şi a produs sentimente de emoţie, nostalgie şi înălţare sufletească. Spectacolul s-a încheiat cu pricesne interpretate frumos de copiii de la Ansamblu Tradiții Uiorene, coordonați de doamna Liana Stoica.

De asemenea, a fost prezent alături de noi părintele protopop Ioan Bogdan. Sfinția sa a elogiat în termeni laudativi întreaga misiune socială desfășurată pe plan local de președintele Filialei Ocna Mureș a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, domnul Orga Ciprian, și a subliniat faptul că priceasna este o rugăciune cântată prin care suntem chemați să ne reamintim de suferința prin care a trecut Mântuitorul Hristos, dar mai ales de biruința Sa asupra morții. Totodată, i-a îndemnat pe părinții prezenți în sală să-i îndrume pe copii să umeze cursurile Seminarului Teologic Ortodox „Simion Ștefan” din Alba Iulia. Felicităm întreaga strădanie a copiilor și a educatorilor din așezământ, a copiilor și a îndrumătoarei Ansamblului Tradiții Uiorene pentru reușita acestui eveniment și le dorim tuturor să aibă parte de o perioadă cu mult folos duhovnicesc și cu multă pace în suflet.

Geta Huiculescu,
Profesor în cadrul Așezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

3 persoane reținute și alte 39 duse la audieri, în urma unor percheziții domiciliare efectuate la Ocna Mureș, într-un dosar de trafic de droguri

Publicat

în

La data de 2 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia au efectuat 4 percheziții domiciliare, în Ocna Mureș, la persoane cercetate de trafic de droguri de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că, în perioada 2022 – 2023, mai multe persoane ar fi deținut, manipulat și comercializat droguri de mare risc, precum şi substanţe cu efecte psihoactive (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal, 2MMC și 4MMC) către mai mulți consumatori, inclusiv minori, din oraşul Ocna Mureş şi localităţile din împrejurimi, cu sume între 70 și 100 de lei gramul.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 30 de grame substanță cristalină, despre care există suspiciunea că ar fi droguri de mare risc, 29 de comprimate de alprazolam, un cântar electronic, 500 de lei și 3 telefoane mobile.

Persoanele cercetate pentru trafic de droguri au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, pentru audieri și luarea măsurilor legale.

Alte 39 de persoane, printre care 8 minori, care ar fi cumpărat substanțe interzise de la persoanele vizate de anchetă, au fost audiate în calitate de martor.

Față de doi bărbați, de 29 și 43 de ani, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar, față de o femeie, măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Ulterior, la data de 3 aprilie 2024, au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba, care a dispus arestare preventivă a persoanelor reținute, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Poliției Orașului Ocna Mureș din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de Procedură Penală precum și de prezumția de nevinovăție.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 24 de ani din Ocna Mureș cercetat de polițiști, după ce a furat un autoturism lăsat cu cheile în contact și l-a condus pe străzile din oraș

Publicat

în

Miercuri, 3 aprilie 2024, polițiștii din Ocna Mureș au identificat un tânăr de 24 de ani, din Ocna Mureș, ca persoană bănuită de săvârșirea unei infracțiuni de furt în scop de folosință.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 2 aprilie 2024, ar fi pătruns, fără drept, în curtea unui bărbat din Ocna Mureș și profitând de faptul că autoturismul acestuia a fostă lăsat neasigurat și cu cheile în contact, l-ar fi sustras și l-ar fi condus pe străzile din oraș, abandonându-l pe strada Lungă.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures