ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Băile Sărate din Ocna Mureș ar putea reintra în circuitul turistic

Băile Sărate din Ocna Mureș ar putea reintra în circuitul turistic

Publicat în 23.09.2015 la ora 14:34

baile sarate ocna muresBaza de tratament din Ocna Mureș, considerată pe vremuri a fi un adevărat simbol al localității, ar putea fi reconstruită la mai mult de 4 ani de când a fost demolată.

Consilierii judeţeni din Alba se reunesc în şedinţă ordinară, mâine 24 septembrie, de la ora 11.00. Întâlnirea va avea loc chiar în Ocna Mureş, la Casa de Cultură ” Ion Sângerean”. Se va vota, printre altele, acordul de asociere între Consiliul Județean Alba şi Consiliul Local Ocna Mureş, în vederea întocmirii studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru obiectivul de interes comun ”Amenajare bază de tratament și agrement în Ocna Mureș”. Conform datelor furnizate de primarul localității Silviu Vințeler investiția totală se ridică la 7,5 milioane de euro.

Baza de tratament de la Ocna Mureş a fost inaugurată la sfârşitul secolului 19. Încă din 1936, la Ocna Mureş s-a înfiinţat Oficiul local de cură şi turism, care a funcţionat până în 1948, când a fost desfiinţat de comunişti. Datele arată că în anii 1980, ajungeau aici, anual în jur de 7.500 de oameni din intreaga ţară. Pe harta turistică a României era cotată pe locul doi, după Slănic-Moldova. Clădirea bailor de la Ocna Mures a fost vandută în 2002 unui investitor local, contra sumei de 800 de milioane lei vechi. În 2011 a fost demolată.

Acest articol a fost citit de 1782 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.