ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Sport » Având în vedere ultimele evenimentele petrecute la Clubul CS Ocna Mureș, Primăria NU susține sub nicio formă desfințarea echipei de fotbal

Având în vedere ultimele evenimentele petrecute la Clubul CS Ocna Mureș, Primăria NU susține sub nicio formă desfințarea echipei de fotbal

Publicat în 14.06.2018 la ora 15:11

Clubul Sportiv Ocna Mureș a cunoscut în ultimii 5 ani o revenire spectaculoasă în ramurile sale sportive. Din momentul în care stadionul „SODA” a fost cumpărat de Primăria Ocna Mureș și apoi a fost dat spre folosință Clubului Sportiv, fotbalul în special a cunoscut o revigorare evidentă.

Purtătorul de fanion al fotbalului ocnamureșan este echipa de seniori care activează în Liga a 4-a, cu mari speranțe de a promova în Liga a 3-a. Divergențele apărute în structurile organizatorice și tehnice ale secției de fotbal tocmai acum, în preajma disputării barajului pentru promovare în Liga a 3-a nu sunt întâmplătoare.

Poziția de imparțialitate și neimplicare a Primăriei în această dispută oarbă s-a raportat, spre informarea tuturor celor care mai cred în vorbe „pe surse”, strict la dorința de a nu se desființa această echipă fanion a fotbalului județean. Căci, pentru cei ce nu știu, a existat propunerea directă și explicită a uneia din părțile implicate în această dispută inutilă ca echipa mare de fotbal SĂ FIE DESFIINȚATĂ.

Primăria nu este de acord și nu susține sub nicio formă ca această echipă să fie desființată. Plecând de la această condiție, primăria a refuzat să fie partizană cu una sau alta din părți.

Cumpărarea stadionului și redarea lui în viața sportivă a orașului prin Clubul Sportiv a avut efecte benefice vizibile. 5 echipe de juniori în diverse competiții, o echipă de pitici în formare pentru echipele de juniori, două echipe de seniori sunt evidențe pe care nu le poate nega nimeni și care eclipsează multe centre cu tradiție fotbalistică din țară. Faptul că cineva și-a dorit explicit desființarea echipei de seniori de liga a 4-a reprezintă o negare a ceea ce s-a făcut bun în fotbalul ocnamureșan și un mare semn de întrebare referitor la adevăratele intenții ale părții respective.

De asemenea se vehiculează că primăria a alungat conducerea Clubului Sportiv Ocna Mureș. Fals. Domnul Sorin Corpodean, căruia nimeni nu-i neagă meritele pentru ceea ce a făcut la clubul de fotbal, nu a fost dat afară ci a plecat prin demisie (act unilateral de voință) după ce a pierdut o luptă din războiul pe care l-a dus permanent pentru a realiza ceva aici în Ocna Mureș. Să renunți la război dacă pierzi o luptă, iată un lucru greu de înțeles.

În ceea ce privește pe Președintele Clubului Sportiv Ocna Mureș, domnul Marius Stâncel, acesta s-a mutat la București de câteva luni. Dânsul a continuat să sprijine activitatea clubului chiar și de acolo, dar a fost extrem de dificil să coordoneze activitatea clubului de la peste 400 de km distanță. Demisia dânsului (și nu alungarea cum se insinuează de către unii „atotștiutori”) a avut deci motive temeinice. Domnul Marius Stâncel continuă să sprijine clubul chiar dacă acum nu mai are o poziție oficială.

Sponsorii cu adevărat dedicați echipei nu pleacă atunci când pleacă conducătorii. Cei care își doresc să susțină cu adevărat sportul ocnamureșan nu o vor face pentru o persoană ci pentru ceea ce reprezintă spiritul SODA, au ÎNCREDERE în cei care fac sport (sportivi, tehnicieni, conducere) sub culorile alb-albastre. Puțini știu că, cel puțin la grupele de juniori, parte din cheltuielile necesare desfășurării activității copiilor au fost plătite benevol de părinții acestora. Nu și-au retras copiii pentru că le place sau nu de un anumit personaj din club. Au făcut acele cheltuieli pentru club, pentru copii, nu pentru antrenor sau pentru conducătorul clubului. Pentru că au ÎNCREDERE în spiritul SODA. Oamenii sunt trecători, SODA Ocna Mureș nu.

Jucătorii nu vor pleca când pleacă un conducător pentru că performanța atinsă trebuie menținută, mai ales că ei, jucătorii, au obținut-o. O performanță câștigată dă ÎNCREDERE în club și în forțele proprii. O performanță trebuie justificată prin continuitate chiar și pentru jucători, în sporturile de echipă. Un sportiv care performează mai mulți ani la același club este mai important decât un jucător care își schimbă clubul des, încercând să performeze pe unde îl poartă viața sportivă. Cât privește sprijinul financiar, acesta a existat, există și va exista permanent din partea Primăriei și Consiliului Local Ocna Mureș.

Primăria Ocna Mureș nu este sub nicio formă de acord cu desființarea echipei de fotbal seniori care, sperăm noi, va evolua din sezonul viitor în Liga a 3-a. Credem că cel care și-a exprimat explicit această dorință, indiferent de realizările lui de până acum la Clubul Sportiv Ocna Mureș, își dorește cu adevărat altceva decât dezvoltarea și performarea mișcării sportive sub culorile alb-albastre.

Când primăria a cumpărat stadionul SODA și l-a redat circuitului sportiv al comunității, prin Clubul Sportiv Ocna Mureș, s-a dorit sport pentru toate vârstele, dar mai ales pentru copii. Și dacă se poate și performanță ea va fi susținută și încurajată de Primărie.

Primăria Ocna Mureș nu va desființa nicio echipă de fotbal ori alt sport, de juniori sau de seniori, indiferent de dorința unuia sau altuia, pentru că acest lucru nu este în interesul comunității. Din contră, va susține, inclusiv financiar, sportul, performanța și pe cei care le fac: jucători, tehnicieni, conducători. Primăria susține pe toți cei care au ÎNCREDERE și RESPECT în culorile alb-albastre ale Clubului Sportiv Ocna Mureș.

Cine își dorește desființarea vreuneia din echipe, cine nu are ÎNCREDERE în spiritul SODA, cine nu are RESPECT pentru culorile alb-albastre poate să plece.

„Nu mor caii când vor câinii.”

Acest articol a fost citit de 1087 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.