ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Astăzi, 26 septembrie 2017, IPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, pentru siguranţa cetăţenilor din Ocna Mureș

Astăzi, 26 septembrie 2017, IPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, pentru siguranţa cetăţenilor din Ocna Mureș

Publicat în 26.09.2017 la ora 16:41

În această dimineaţă, IPJ Alba a organizat, pe raza oraşului Ocna Mureş şi a  localităţilor rurale arondate, o acţiune cu efective suplimentare, ce a avut ca scop menţinerea siguranţei publice, combaterea infracţiunilor, în special a celor de furt de produse agricole din culturile de toamnă şi a furturilor de material lemnos precum şi  creşterea siguranţei rutiere. În cele 6 ore de acţiune au fost constatate 11 infracțiuni şi 22 de abateri contravenţionale.

La data de 26 septembrie a.c., între orele 06.00 – 12.00, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu Poliţia Oraşului Ocna Mureş şi Secţia 4 Poliţie Rurală Ocna Mureş, a organizat în oraşul Ocna Mureş şi în localităţile rurale arondate, o acţiune cu efective mărite la care au participat 22 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră, ordine publică şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Acţiunea a avut ca scop menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere precum şi prevenirea și combaterea furturilor de produse agricole de pe câmp şi a ilegalităților comise în domeniul silvic.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost constatate 11 infracțiuni, din care 3 de natură judiciară şi 8 la Codul Silvic şi au fost confiscaţi 9 metri cubi de material lemnos, proveniţi din tăieri ilegale.

Totodată, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 2.755 lei, din care una la Legea 61 din 1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 3 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 17 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative. Au fost confiscate bunuri în valoare de 1.800 de lei.

Poliţiştii au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba precum şi de lucrători din cadrul Ocolului Silvic Aiud şi ai Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Alba.

Acest articol a fost citit de 752 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.