ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Ansamblul „Tradiţii Uiorene”, steaua judeţului Alba, pe scena finalei NextStar România

Ansamblul „Tradiţii Uiorene”, steaua judeţului Alba, pe scena finalei NextStar România

Publicat în 06.04.2017 la ora 23:12

Ambiţia, munca şi pasiunea pentru jocul popular românesc le-au asigurat succesul, în această seară, celor şapte perechi de fraţi care compun Ansamblul Tradiții Uiorene.

“Pentru că nimic nu e mai frumos decât ce am putut trăi noi, Tradiţii Uiorene, în momentele când ne-am aflat pe scena de la Next Star! Un sentiment unic şi frumos !”, scrie Raluca Groza pe pagina sa de socializare.

Când pasiunea trece peste neputinţa financiară şi ajunge să cucerească inima publicului, atunci menirea celor care duc dansul şi tradiţiile romaneşti la rang de artă este completă.

Muzica i-a adus împreună şi iubirea de fraţi i-a legat şi mai mult. Sunt o mare familie, cu drag de muncă şi de cânt. Au bătut lumea în lung şi în lat, mânaţi de aceeaşi pasiune: dansul popular.

Au reușit să impresioneze publicul și totodată juriul acestei emisiuni. Prestația tinerilor dansatori și instrumentiști din ansamblu a fost una de excepție. Ei au pus pe scena Next Star o suită de cântece și dansuri populare de pe Valea Mureșului.

Povestea copiilor din ansamblu este una deosebită. Soții Liana și Alin Stoica, instructorii ansamblului, au dus pe scenă 11 perechi de dansatori și instrumentisti, 7 perechi fiind frați, provenind din diferite medii sociale, culturale și etnice.

“Noi, indiferent de rezultate , suntem mândri că am ajuns până aici şi o să ducem mereu tradiţia mai departe şi plăcerea de a cânta la saxofon!” , a declarat pentru ziarulunirea.ro, instrumentista ansamblului “Tradiţii Uiorene”.

Acest articol a fost citit de 308 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.