ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Ansamblul Folcloric Tradiții „Uiorene” din Ocna Mureș a câștigat Marele Trofeu al Festivalului de Folclor „Vrancea, Plai de dor”

Ansamblul Folcloric Tradiții „Uiorene” din Ocna Mureș a câștigat Marele Trofeu al Festivalului de Folclor „Vrancea, Plai de dor”

Publicat în 15.11.2016 la ora 11:16

traditii-uiorene-noiembrie-2016După succesul înregistrat recent la Câmpia Turzii, unde au obținut locul I, dansatorii din Ansamblul Folcloric Tradiții ”Uiorene” al Casei de Cultură din Ocna Mureș au pornit din nou la drum. Destinația a fost Țara Vrancei, mai precis orașul Focșani, unde au participat în data de 12 noiembrie 2016 la Festivalul Concurs de Folclor al Elevilor de Liceu ”Vrancea, Plai de dor”, ediția a-VI-a, reprezentând cu mândrie orașul Ocna Mureș și județul Alba.

Pe scena festivalului din Focșani au urcat, rând pe rând, 17 formații de dansuri populare și 22 de soliști vocali din 13 județe din țară, precum și o formație de dansuri din Republica Moldova.

Dansatorii ocnamureșeni au pus în scenă un colaj de dansuri de pe Valea Mureșului, rezultatele fiind pe măsură: la secțiunea dansuri populare, Ansamblul Folcloric Tradiții Uiorene al Casei de Cultură din Ocna Mureș a obținut Marele Trofeu. De asemenea, un alt premiu a fost obținut la secțiunea soliști vocali de Georgiana Vesa, care a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului (locul II).

Festivalul concurs ”Vrancea, Plai de dor„ are ca scop descoperirea şi promovarea tinerelor talente în arta dansului şi a cântecului popular.

”Multumim Primăriei, Consiliului local Ocna Mureș si d-lui primar Silviu Vințeler pentru că au reușit să facă posibilă deplasarea noastră, a Asociației Culturale Tradiții Ocnamureșene și a Ansamblului FolcloricTradiții Uiorene la acest prestigios festival de la Focșani.  Încă o dată felicitări solistei, dansatorilor și instructorilor coordonatori Liana și Alin Stoica pentru munca depusă cu acest inimos ansamblu din Ocna Mureș”, au transmis reprezentanții ansamblului.

Acest articol a fost citit de 118 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.