ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Amenajarea Centrului de sănătate din Ocna Mureş – cu 700.000 de lei, exclusiv din bugetul local

Amenajarea Centrului de sănătate din Ocna Mureş – cu 700.000 de lei, exclusiv din bugetul local

Publicat în 12.01.2015 la ora 11:00

centru sanatate Ocna MuresDin informaţiile furnizate de Casa de Asigurări de Sănătate Alba, Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi Primăriei Ocna Mureş, am concluzionat că 2015 ar putea reprezenta un an de cotitură pentru sănătatea din zona fostelor băi sărate ale judeţului nostru.

Oficialii CAS Alba au reconfirmat disponibilitatea CNAS de a sprijini financiar redeschiderea unităţii medicale din Ocna Mureş, în momentul în care vor fi solicitate finanţări pe contracte de furnizări de servicii medicale. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, ec. Nicoleta Coşarcă, a declarat pentru ziarul Unirea că există deja organigrama aprobată de Ministerul Sănătăţii pentru Centrul Multifuncţional Ocna Mureş, iar proiectul de renovare a unităţii medicale are avizul DSP. „Practic, când vor fi gata lucrările de reabilitare şi amenajare a unităţii medicale, lucrări suportate de Primăria Ocna Mureş, vom putea începe efectiv activitatea medicală acolo”, a explicat ec. Nicoleta Coşarcă.
Primarul oraşului Ocna Mureş, Silviu Vinţeler, a declarat pentru ziarul Unirea că proiectul de reabilitare a fostului spital şi de transformare a acestuia în centru multifuncţional este gata, însă i se pare extrem de scump. „Va costa bugetul local 700.000 de lei. Probabil pentru că trebuie respectate toate normele impuse de Direcţia de Sănătate Publică Alba – circuite medicale, detectoare de incendiu, butoane de panică. Încă nu l-am trecut spre aprobare în consiliu local pentru că trebuie să vedem cum mai putem reduce din cheltuieli, fără să încălcăm normele sanitare, evident. Dacă nu, îl vom scoate aşa la licitaţie, poate scade acolo preţul la vreo 500.000 de lei. Toţi banii vor veni de la bugetul local deoarece, de anul acesta, nu vom primi de la bugetul naţional niciun leu. S-a schimbat modul de calcul al alocărilor bugetare de la nivel naţional şi, pentru că în anul de referinţă 2013 am depăşit plafonul de colectare de 60 de milioane cu 10 milioane de lei, nu mai primim anul acesta niciun leu”, a explicat Vinţeler. Acesta a subliniat însă faptul că nu se pune în niciun caz problema abandonării acestui proiect, deoarece este unul prioritar pentru toţi locuitorii din zonă.

Acest articol a fost citit de 314 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.