ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Știri din zonă » Ambiţia edilitară a primarului din Noşlac – cămin cultural de nota 10

Ambiţia edilitară a primarului din Noşlac – cămin cultural de nota 10

Publicat în 27.01.2014 la ora 11:00

primar-noslacPotrivit domnului Dumitru Pop, primarul comunei Noşlac, în acest an căminul cultural din centrul de comună trebuie să ajungă egalul Casei de Cultură „Ioan Sângereanu” din Ocna Mureş.

Nu este vorba să egaleze activitatea culturală şi mărimea casei de cultură ocnamureşene, deşi lucrul acesta nu este o imposibilitate, ci dumnealui afirmă că şi-a pus în gând să doteze căminul din Noşlac în aşa măsură încât să întreacă multe dintre căminele culturale comunale şi chiar unele case de cultură orăşeneşti, locuri în care administraţiile publice au „uitat” să mai investească bani pentru dotări. „Nu este vorba despre extinderea spaţiilor. Avem o suprafaţă suficient de mare şi bine compartimentată, aşa că putem să ne desfăşurăm activitatea în mod corepunzător şi să asigurăm condiţiile optime pentru desfăşurarea unor spectacole de anvergură”, ne-a declarat domnul Dumitru Pop. În prima sesiune de depunere a proiectelor pentru finanţare,  prin „Grupul de Iniţiativă Locală Pe Mureş şi pe Târnave”, va depune documentaţia pentru obţinerea unei finanţări menite să sporească confortul şi dotarea căminului din centrul de comună. „Doresc să obţin o finanţare de aproape 13.000 de euro pentru dotarea căminului cultural. În primul rând, vom achiziţiona o instalaţie modernă de sonorizare, necesară pentru desfăşurarea spectacolelor. Tot în această sumă intră şi finanţarea achiziţionării unor scaune moderne şi ergonomice pentru public şi o cortină din pluş. Cu acestea vom avea tot ceea ce este necesar să „batem” multe cămine culturale şi chiar unele case de cultură din judeţ”, spune primarul.
Dacă totul va merge „ca pe roate”, până în vară achiziţiile vor fi făcute, aşa că pe viitor este posibil să invite diverse formaţii de muzică populară sau alt gen, dar şi trupe de teatru să evolueze pe scena din Noşlac.

Dorel LAZĂR

Acest articol a fost citit de 462 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.