ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Administrația locala din Ocna Mureș a început lucrările de proiectare și reparare a canalelor de gardă ale orașului

Administrația locala din Ocna Mureș a început lucrările de proiectare și reparare a canalelor de gardă ale orașului

Publicat în 17.09.2019 la ora 15:25

Primăria și Consiliul Local al orașului Ocna Mureș au alocat și au început lucrările de proiectare și reparare a canalelor de gardă ale orașului. Potrivit lui Silviu Vințeler, pentru aceste lucrări administrația publică are rezervată suma de 319.327 lei, sumă ce va fi cheltuită pentru proiectarea și repararea canalelor de gardă de pe străzile Vadului, Abatorului, Simion Bărnuțiu și Stăvilarului.

Gândite, proiectate și construite de peste 100 de ani să împrejmuiască masivul de sare care se află în centrul oraşului Ocna Mureş, canalele de gardă, care preiau şi deversează în râul Mureş mare parte din apa dulce provenită de pe dealul Banţa, protejând astfel masivul de sare de apa dulce, sunt o permanentă preocupare a administrației locale.

Colmatarea acestor canale de gardă și nefuncționarea la capacitate a acestora a fost probabil cauza indirectă a prăbuşirii fostului magazin Plus în decembrie 2010 şi una dintre principalele cauze ale inundaţiilor din iunie 2010, când zeci de locuinţe de pe străzile Horea, Cloşca şi Mihai Viteazul au fost inundate.

Pentru a evita astfel de dezastre pe viitor, cele trei canale de drenare (gardă) ale oraşului sunt în permanență în atenția administrației, ele fiind periodic reconstruite, completate.

„Canalele de gardă ale orașului au fost proiectate cu mulți ani înainte, sunt niște canale care preiau toată apa pluvială de pe dealul Banța și din canalizarea orașului, drenând-o spre Mureș pentru a nu dizolva masivul de sare din subteranul orașului. Atât eu, consilierii locali  cât și angajații din Primăria Orașului Ocna Mureș considerăm că este foarte necesară această lucrare deoarece, prin dizolvarea acestui masiv de sare, riscurile sunt tot mai mari pentru oraș. Lucrarea a fost scoasă la licitație, și a început în această săptămână”, ne-a explicat primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Dorel LAZĂR

Acest articol a fost citit de 1117 ori

Un Comentariu la Administrația locala din Ocna Mureș a început lucrările de proiectare și reparare a canalelor de gardă ale orașului

  1. Cristi Răspunde

    23.09.2019 la 13:07

    Bună ziua.Cand se va REPARA str spre cantina SODA????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.