ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Administraţia din Ocna Mureş întoarce oraşul pe dos

Administraţia din Ocna Mureş întoarce oraşul pe dos

Publicat în 06.02.2014 la ora 10:00

administratia Ocna MuresÎntr-o bună înţelegere şi cu unanimitate de voturi, consilierii locali ai oraşului Ocna Mureş au aprobat proiectul bugetului local pentru anul în curs.

Pus în dezbatere şi aprobare cu o mare întârziere, care nu s-a datorat administraţiei locale, ci celei centrale, bugetul a fost votat în cursul săptămânii trecute şi, spre surprinderea multora, deşi la o primă vedere pare mic, este destul de voinic dacă ne gândim la ceea ce administraţia locală intenţionează să facă cu banii respectivi.
În condiţiile în care România nu are încă o creştere economică foarte mare, iar bugetul centralizat este de austeritate, noul buget al oraşului Ocna Mureş surprinde în primul rând prin sumele aprobate pentru a fi cheltuite în investiţii menite să ducă  la dezvoltarea socio-edilitară. Potrivit programului de investiţii şi achiziţii publice aprobat cu această ocazie, se pare că şi în acest an Ocna Mureş va deveni un adevărat şantier. Astfel, vor continua sau vor începe lucrări de modernizare a infrastructurii pe străzile M. Eminescu, N. Iorga, Brazilor, 1 Mai, Şt. Augustin, Ax. Sever, se va finaliza extinderea reţelei de distribuţie a apei potabile şi branşarea gospodăriilor din Cisteiu de Mureş, se va moderniza iluminatul public în oraş şi în toate localităţile aparţinătoare. Tot în acest an piaţa agroalimentară, parcul oraşului şi căminul cultural din Războieni vor fi modernizate.
Discutând cu Silviu Vinţeler, primarul oraşului Ocna Mureş, despre cele hotărâte în prima şedinţă ordinară a Consiliului Local al oraşului Ocna Mureş, acesta  ne-a declarat: „Sunt convins că toate proiectele care au trecut astăzi prin votul consilierilor sunt prioritare, aşa cum sunt convins că mai sunt multe alte lucruri de făcut în viitor. Întotdeauna când avem posibilitatea, atât eu cât şi colegii mei, consilierii, şi cred că asta se simte, vom încerca să facem ceva pentru a asigura o infrastructură atractivă pentru cei care vor să investească sau să-şi deschidă o mică afacere aici, la noi. Ocna Mureş are nevoie mai mult decât alte localităţi de un impuls pentru dezvoltare. Este un oraş cu mulţi locuitori, care a trecut printr-o recesiune economică şi industrială importantă, dar este şi un oraş care îşi păstrează componenta culturală, componenta umană, la un nivel foarte ridicat”.

Acest articol a fost citit de 952 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.