ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Acord între PNL si PDL în cadrul CJ Alba pentru rezolvarea finanţării Centrului de Sănătate din Ocna Mureş

Acord între PNL si PDL în cadrul CJ Alba pentru rezolvarea finanţării Centrului de Sănătate din Ocna Mureş

Publicat în 05.02.2014 la ora 12:39

spital-ocna-muresLa sfârşitul lunii trecute Ministerul Sănătăţii a comunicat Consiliului Judeţean Alba avizul pentru deschiderea Centrului de Sănătate de la Ocna Mureş. În cadrul unei conferinţe de presă, vicele CJ Florin Roman a spus că suma de 11 miliarde lei vechi este necesară doar pentru deschiderea centrului urmând ca administraţia judeţeană alături de reprezentanţii locali din Ocna Mureş să facă echipă în comun, pentru a obţine noi finanţări.

„Centrul de Sănătate de la Ocna Mureş se deschide ca urmare a faptului că Ministerul Sănătăţii a dat avizul pentru deschidere, pentru că au avut solicitări din partea administraţiei locale şi judeţene. Acum facem echipă în comun pentru a rezolva şi problema finanţării. 11 miliarde lei vechi pe an, înseamnă doar deschiderea Centrului de Sănătate. Nici Primăria Ocna Mureş, nici Consiliul Judeţean nu pot finanţa. Lucram în stare de normalitate când sunt probleme mari, fiecare pe zona lui şi pe palierul lui, facem ceva care să rămână în judeţ”, a spus Florin Roman.

Centrul Multifuncțional de Sănătate Ocna Mureș va funcționa în subordinea Spitalului Județean Alba și va deservi trei specialități medicale: medicină internă, pediatrie și obstretică-ginecologie. Centru de Sănătate va avea cabinete de consultație pentru aceste specialități medicale, săli de tratamente, un punct de recoltare a probelor biologice, precum și 20 de paturi pentru spitalizarea în regim de zi.

Acest articol a fost citit de 475 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.