ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Accident de muncă mortal, în timpul lucrărilor la un pod situat între Ocna Mureș și Unirea

Accident de muncă mortal, în timpul lucrărilor la un pod situat între Ocna Mureș și Unirea

Publicat în 05.01.2013 la ora 17:31

Un bărbat de 43 de ani a decedat luni, 30 iulie, în timp ce efectua lucrări la un pod peste Mureș, în zona dintre orașul Ocna Mureș și comuna Unirea.

Potrivit IPJ Alba, bărbatul era angajatul unei firme care realiza lucrări de dezafectare la pod. La momentul accidentului, acesta tăia cu un flex una dintre componentele podului. Bărbatul se pare că nu a apreciat corect unde trebuia să facă secţiunea, s-a dezechilibrat și a fost catapultat de pe pod, izbindu-se mortal de sol.

Precizări ITM Alba:

– barbatul era angajat cu forme legale si nu a existat nici o suspiciune in acest sens,
– nu era vorba de un pod peste mures, ci de o structura tehnologica peste mures, pe care erau montate tevi de transport tehnologic:
– structura metalica era de dimensiuni in care era imposibil de a se taia cu flex, taierea sa facut prin sistem sudura oxiacetilenica
– barbatul nu s-a dezechilibrat, intreaga structura care avea o greutate de cateva tone, a cazut dupa taierea partiala a acesteia si l-a antrenat si pe accidentat.

UPDATE raport IPJ Alba: “La data de 30.07.2012, orele 12,05 poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea, au fost sesizaţi cu privire la faptul că la podul metalic de peste Mureş, situat în locul numit Batale din comuna Unirea, un bărbat care executa lucrări de demontare a acestuia, a căzut şi s-a accidentat.

Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că M.G., de 43 de ani, din Alba Iulia, angajat al unei firme din Alba Iulia, în timp ce executa lucrări de demontare a structurii metalice a podului, a tăiat grinzile de susţinere ale acesteia, amplasate pe pilonul de beton de pe malul drept al cursului râului Mureş iar ca urmare a efectului de frângere, acesta a fost aruncat între elemente metalice aflate pe malul râului.

În urma leziunilor suferit bărbatul a decedat la locul producerii accidentului.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti împreună cu reprezentaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest accident.”

Foto: arhivă

Acest articol a fost citit de 323 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.