ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » A fost făcut public planul viitoarelor Băi Sărate din Ocna Mureş, proiectul prin care fostul ”oraș al sării” speră să renască

A fost făcut public planul viitoarelor Băi Sărate din Ocna Mureş, proiectul prin care fostul ”oraș al sării” speră să renască

Publicat în 19.01.2017 la ora 21:10

Primăria Ocna Mureș a depus spre finanțare, la finele anului trecut, proiectul „Regenerare teren industrial dezafectat prin construirea de alei pietonale, spații verzi, amenajare spații de joacă și recreere și introducerea în circuitul spațiilor destinate activităților recreative cotidiene din orașul Ocna Mureș”.

Proiectul a fost depus pe măsura 5.2, din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, ”Regenerarea și revitalizarea zonelor urbane”. Valoarea proiectului este de aproximativ 3.000.000 de euro.

Amenajarea spațiilor verzi pe fonduri europene face parte dintr-un proiect mai îndrăzneț al administrației locale din Ocna Mureș prin care se încearcă revigorarea fostelor Băi Sărate. Primarul Silviu Vințeler a explicat că proiectul mare are două componente: partea interioară, cu clădirile și bazinele cu apă sărată, și partea de amenajare exterioară – cu drumurile de acces până la baza de agrement, parc, teren de mini-fotbal. Amplasamentul, cam 2,5 hectare, a fost stabilit pe strada Parcului, în spatele actualului hotel.

”L-am stabilit cât mai aproape de oraș pentru a dezvolta și serviciile în interiorul orașului”, a explicat Vințeler. ”Se știe că dorința cea mai arzătoare a ocnamureșenilor este revenirea la statutul de stațiune balneo-climaterică și implicit construirea unui nou complex de tratament. Un astfel de obiectiv va rezolva multe din problemele economice și sociale ale orașului nostru”, a mai completat primarul Vințeler.

În imaginea alăturată, vă prezentăm o parte din planurile de dezvoltare a viitoarelor Băi Sărate.

Acest articol a fost citit de 1405 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.