ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » 73.000 de euro pentru amenajarea parcului din Ocna Mureș

73.000 de euro pentru amenajarea parcului din Ocna Mureș

Publicat în 30.06.2014 la ora 17:45

parcAdministrația publică locală va atribui, prin procedură de achiziție directă, un contract cu o valoare estimată de 325.110 de lei, respectiv 73.083 de euro (fără TVA), pentru  „Lucrări de modernizare a Parcului oraşului Ocna Mureş – lucrări de arhitectură peisagistică a spaţiilor verzi”. Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut.

Prin executarea lucrării se va moderniza parcul oraşului prin lucrări de gazonare, plantare de gard viu, sădire de arbori și arbuşti, asfaltare și bordurare a aleilor existente, dotări cu mobilier urban, realizarea unei pergola, reamenajarea zonei de fitness”, precizează arhitectul șef Nicolae Sanislav.

Acesta va fi președintele comisiei de evaluare a ofertelor care mai are în componență încă patru funcționari din Primăria Ocna Mureș: ec Potinteu Vasile; jr. Pandor Nicuşor; ing. Biriş Sorina; ec. Morar Viorel.

În momentul de faţă parcul oraşului este într-o stare jalnică: nu mai sunt bănci, aleile au fost betonate, dar betonul s-a fisurat sau s-a spart, prezentând denivelări, spaţiile verzi au zone fără iarbă, parcul nu este împrejmuit şi intră animale la păscut, amenajările de joacă pentru copii au fost distruse, nu sunt spaţii de relaxare pentru adulţi, nu sunt grupuri sanitare, nu sunt scurgeri pentru apele pluviale. Se vor executa următoarele modernizări: se va realiza împrejmuirea parcului, se vor bordura şi asfalta aleile pietonale, se vor reabilita spaţiile de joacă pentru copii şi amplasa noi dotări, se vor amplasa dotări pentru relaxarea adulţilor, se va realiza o zonă publică cu acces gratuit la internet, se vor realiza grupuri sanitare, se va rezolva scurgerea apelor pluviale”, explică ing. Sanislav.

Criteriile pentru atribuirea contractului sunt: plata, la zi a obligaţiilor către bugetul de stat și bugetul local și prezentarea unor certificări cu lucrări similare, din care să reiese: beneficiarii, valoarea, perioada și locul execuţiei lucrărilor precum și dacă lucrările au fost executate în conformitate cu normele profesionale din domeniu și dacă au fost duse la bun sfârșit.

Potrivit șefului Biroului Achiziții Publice, ec. Vasile Potineu, lucrările se vor executa etapizat, în funcţie de alocările bugetare comunicate de Serviciul Buget – Contabilitate din subordinea Primăriei Ocna Mureș.

Acest articol a fost citit de 322 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.