ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Societate » Ocnamureșeni » Horea Timiş: Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş rămâne închis din lipsă de medici

Horea Timiş: Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş rămâne închis din lipsă de medici

Publicat în 09.01.2013 la ora 17:33

Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş rămâne închis pe termen nelimitat. Chiar dacă probleme legate de clădirea spitalului, s-au rezolvat, imobilul trecând în administrarea Primăriei, rămâne totuşi o problemă nerezolvată. Chiar dacă unitatea medicală s-ar deschide mâine, nu ar exista personal medical suficient.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Horea Timiş, spune că o bună parte din foştii angajaţi ai spitalului, fie s-au angajat în alte unităţi medicale, fie s-au pensionat, astfel că, pentru redeschiderea spitalului vor trebui făcute angajări noi, ceea ce presupune un proces de durată şi destul de dificil.

O soluţie pentru Ocna Mureş o reprezintă transformarea fostului spital în centru fizio-balnear. „La Ocna Mureş, ar trebui, din punct de vedere medical, să fie o prioritate un centru fizio-balnear. Ocna Mureş este un oraş cu potenţial balnear, atât din punct de vedere legislativ, cât şi fizic, avem un spital care din punct de vedere a structurii tehnice, îndeplineşte condiţiile de circuit, este un spital nou şi are potenţial. În plus, Casa de Pensii, din informaţiile mele, a cheltuit anul trecut 2 milioane de euro pe bilete de tratament fizio-balnear, pentru vârstnicii din judeţul Alba, care au plecat cu aceşti bani, în alte judeţe. Dacă judeţul Alba ar avea un centru balnear medical şi toate instituţiile ar converge spre acest lucru, aceşti bani ar rămâne în judeţul Alba”, a declarat directorul DSP Alba, Horea Timiş.

Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş şi-a închis porţile, la 1 aprilie 2011, în baza HG 212/2011. Aproximativ 12.700 de persoane (conform recensământului din noiembrie 2011) din oraşul Ocna Mureş şi localităţile aparţinătoare: Războieni, Micoşlaca, Cisteiul de Mureş, Uioara de Jos şi Uioara de Sus au rămas fără asistenţa medicală ce le era oferită în acest spital.

Acest articol a fost citit de 1177 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.